Ingrediënten voor Onwijs makkelijke wortel-tomatensoep met kaascrostini's
Benodigdheden
- 1 1/2 tl zout
- Snuf peper
- Olijfolie
- Soeppan met deksel
- Staafmixer
Bereiding
- Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook fijn. Snijd de wortel in dunne plakken en de tomaat in parten.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan met deksel en karamelizeer de ui tot goudbruid en zacht. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee.
- Voeg de tomaten, wortels, komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe, kook voor ongeveer 5 minuten en blijf af en toe roeren in de pan.
- Maak de bouillon en voeg deze toe aan de soeppan. Kook de soep, afgedekt, 15 minuten op laag vuur.
- Haal de soep van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg extra warm water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over de soepkommen en schep in elke kom een flinke lepel creme fraîche. Garneer evt met een beetje peterselie.
Bereiding cheddar crostini's:
- Verwarm de ovengrill.
- Verdeel de boter over 8 sneetjes stokbrood
- Top af met cheddarkaas en plaats op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Gratineer de crostini kort onder de grill tot de kaas gesmolten is. Serveer met de soep.
print recept