Game day! 10 snacks voor tijdens het EK

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

We zijn er weer bij en dat is prie-hie-ma, viva Hollandia. Het heeft even geduurd maar gelukkig mogen we weer. De zakken chips worden in gekocht en het bier staat koud, maar dit jaar willen we natuurlijk echt uitpakken. Verwen je gasten én jezelf met tafel vol heerlijke happen om het EK goed van start te gaan. Van kaaskroketjes tot nacho's en van sushibollen tot mini pizza's, zo komt niemand ook maar iets te kort.

 

1. Oude kaaskroketjes

Geen trip richting de snackbar voor jou, want deze oude kaaskroketten maak je helemaal zelf. Vergeet je de truffel dip niet? Die tillen de kroketjes van een 9 naar een dikke 10.

Het recept voor oude kaaskroketjes

 

2. Crispy ribs

Wie wordt er nou niet blij van ribs? Je tovert ze in een handomdraai om van normale ribbetjes naar een extra crispy variant.

Het recept voor crispy ribs

 

3. Flammkuchen

Het ultieme sharing is caring gerecht en te beleggen op 100 verschillende manieren. Deze variant is met champignons, knoflook en gruyère maar de welbekende met spek en kaas doet het ook altijd goed!

Het recept voor flammkuchen 

 

4. Sushibollen

Sushilovers opgelet! Sushi en frituur in één, oftewel: best of both worlds. Van buiten te verwarren met de bitterbal, maar verras je dan je gasten even als ze een hap hebben genomen. Lekker met wasabi mayo!

Het recept voor sushibollen

 

5. Corndogs

Amerikaanser kan het eigenlijk niet. In plaats van de Superbowl net iets ander voetbal, maar daar wordt deze corndog niet minder op. Worst op een stokkie, omhuld met een dikke laag maïsbeslag en in de frituur gejankt: klinkt top, is het ook!

Het recept voor corndogs

 

6. Nacho's

Tja, nacho's wat valt er eigenlijk nog over te zeggen. Letterlijk in iedere situatie dé beste snack om op tafel te gooien. Laat het zwemmen in kaas in en je avond kan niet meer stuk.

Het recept voor Nachos

 

7. Pitapizza's met gyros en knoflooksaus

Mini pizza's, maar er komt geen Piccolini aan te pas. Deze pitapizza's heb je binnen no-time in elkaar geflanst en zo heeft iedereen een eigen. Dat betekend geen gebrul meer over wie er 2 pizzapunten heeft gegeten en wie 3.

Het recept voor pitapizza's met gyros en knoflooksaus

 

8. Brulsaustosti met aubergine en cheddar

Tosti 3.0: zo mag je deze gerust noemen. Om eerlijk te zijn ook meteen een van de lekkerste tosti's ooit gegeten. Je maakt 'm met 1 groot brood die je in z'n geheel de oven in schuift. Snij hem als-ie klaar is in stukken en zo kan iedereen zijn eigen deel pakken.

Het recept voor de brultosti

 

9. BBQ burger

In case of grote honger: burgers! Slinger die BBQ maar aan, deze monsters geven je genoeg energie om bij ieder goal opnieuw weer volhardend te juichen.

Het recept voor BBQ burgers

 

10. Vietnamese summer roll

Heb jij afgelopen dagen, weken, maanden al genoeg frituur naar binnen geslingerd? Deze summerrolls zijn - voor in combinatie met sojasaus - een hele leuke en lekkere optie.

Het recept voor Vietnamese summer rolls

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.