Ingrediënten voor de pitapizza:
- 2 pitabroodjes, horizontaal gehalveerd
- 4 eetlepels kruidige tomatensaus
- 200 gram gyros, gebakken
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gram oude kaas, geraspt
- 2 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 1 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 1 handje friséesla met wat rode uienringetjes en olijven
Extra benodigdheden:
Ovenschaal met bakpapier
Bereiden:
- Besmeer de opengesneden pitahelften met de kruidige tomatensaus.
- Beleg de pitahelften met de gebakken gyros, gesnipperde ui en geraspte oude kaas.
- Bak de pita in circa 10 minuten af op 180°C in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de knoflooksaus door de crème fraîche te mengen met de mayonaise, de knoflook en de peterselie.
- Als de pitapizza’s klaar zijn serveer je ze met de knoflooksaus en wat salade van frisée, rode ui en olijf er bovenop.
Het recept voor de pitapizza komt uit het boek: Pizza’s en Flammküchen
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld