Ingrediënten voor de flammkuchen:
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel bieslook, fijngesneden
- 1 flammkuchenbodem
- 5 champignons, in dunne plakjes gesneden
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 1 bosui, in ringetjes gesneden
- 50 gram gruyère, geraspt
- Peper en zout, naar smaak
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Meng de crème fraîche met de fijngesneden bieslook.
- Besmeer de flammkuchenbodem met het bieslook- crème fraîchemengsel. Beleg deze hierna met de dunne plakjes champignon, knoflookplakjes, bosuiringen en top af met gruyère. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Bak de flammkuchen in 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
Dit recept komt uit het boek 'Pizza en Flammkuchen' van Danny Jansen.