Ingrediënten voor BBQ-burger
Benodigdheden
Bereiding
- Maak van de runderriblappen gehakt door middel van de gehaktmolen en snipper de sjalot fijn.
- Meng het gehakt met de worcestersaus, fijngesnipperde sjalot en peper en zout naar smaak, vorm in de hand 2 mooie ronde burgers.
- Besprenkel de sesambollen aan de open kant met olijfolie en grill op de BBQ goudbruin. Haal de broodjes van de BBQ en grill de burger om en om bruin van buiten en mooi rosé vanbinnen. Als het vlees bijna de garing heeft die je wenst, leg je er een plakje cheddar op zodat deze iets kan smelten. Leg de burger even zo’n 5 minuten op een koeler plekje van de BBQ.
- Besmeer de gegrilde broodjes met mosterdmayonaise. Bouw de burger op met ijsbergsla, augurkplakjes, gebakken burger met kaas, BBQ-saus en de uitgebakken bacon
Tip: heb je geen gehaktmolen, laat dan de slager wat vers vlees malen.
Deze heerlijke BBQ-burger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld