BBQ-burger

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

Ingrediënten voor BBQ-burger

runderriblappen
worcestersaus
sjalot
peper en zout, naar smaak
witte sesambollen
olijfolie
cheddar
mosterdmayonaise
ijsbergsla
augurk
BBQ saus
uitgebakken bacon

Benodigdheden

Gehaktmolen
Barbecue

Bereiding

  1. Maak van de runderriblappen gehakt door middel van de gehaktmolen en snipper de sjalot fijn.
  2. Meng het gehakt met de worcestersaus, fijngesnipperde sjalot en peper en zout naar smaak, vorm in de hand 2 mooie ronde burgers.
  3. Besprenkel de sesambollen aan de open kant met olijfolie en grill op de BBQ goudbruin. Haal de broodjes van de BBQ en grill de burger om en om bruin van buiten en mooi rosé vanbinnen. Als het vlees bijna de garing heeft die je wenst, leg je er een plakje cheddar op zodat deze iets kan smelten. Leg de burger even zo’n 5 minuten op een koeler plekje van de BBQ.
  4. Besmeer de gegrilde broodjes met mosterdmayonaise. Bouw de burger op met ijsbergsla, augurkplakjes, gebakken burger met kaas, BBQ-saus en de uitgebakken bacon

Tip: heb je geen gehaktmolen, laat dan de slager wat vers vlees malen.

Deze heerlijke BBQ-burger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen