Laat je smaakpupillen over de wereld reizen naar Vietnam met deze overheerlijke summer rolls. De combinatie van kip en paksoi zorgt voor een ware smaakexplosie.
Ingrediënten voor Haal de Vietnamese keuken in huis met deze overheerlijke Summer rolls
Benodigdheden
- Peper en zeezout
- Olijfolie
- Grove rasp
- Schaal of diep bord van +/- 23 cm.
Bereiding
- Snijd het wit van de paksoi in stukken van ½ cm dik en de bladeren in grove stukken.
- Breng water aan de kook in een kookpan met een snufje zout en blancheer hierin de paksoi 1 minuut. Schep vervolgens de paksoi uit het water, en spoel deze goed koud. Knijp hierna het vocht er voorzichtig uit.
- Gebruik daarna hetzelfde water voor het koken van de rijstnoedels. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de noedels met koud water.
- Schil de wortels en rasp deze hierna op een grove raps. Snijd de komkommer en gerookte kip in reepjes (ongeveer 2/3 van de lengte van het rijstvel). Pluk de koriander.
- Week een rijstvel in een kom met lauw water voor ongeveer een ½ minuut. Leg het op een snijplank of werkblad. Leg in het midden een paar stukjes kip, de rijstnoedels, wortel, komkommer, paksoi en 3-4 blaadjes koriander.
- Sla de voorzijde over de vulling, vouw ook de zijkanten naar binnen zodat er een soort enveloppe ontstaat en rol het daarna strak op. Ga uit van circa 5 rolletjes per persoon voor een vullende maaltijd.
- Maak een sausje van de sojasaus, sesam en sesamzaadjes en serveer deze in een los bakje ernaast als dipsausje.
Tip: Je kunt de summerrolls ook met een kant-en-klare dipsaus serveren.
Dit recept is afkomstig van Boerschappen