Jouw dinner party tot een waar succes in 4 stappen

"Geen kookkunsten in jouw takenpakket? Ieder stadje heeft ook zijn of haar afhaal schatje!"
Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Wat is er leuker dan uiteten met vrienden? Thuis een diner geven voor vrienden! Vinden wij dan en dit is waarom:  
 
Niets kookt lekkerder dan je eigen keuken, met je eigen keukengerei en je eigen kook- (of afhaal) kunsten. Mochten deze kunsten zich niet in jouw takenpakket bevinden dan zoeken we ook nog iemand voor de aankleding, iemand die bijpassende vino’s schenkt of cocktails shaked en natuurlijk een gangmaker.

Van gezellig diner tot waar succes

Verzin een thema; we kunnen tapas gaan eten en flamenco dansen in Spanje, après-skiën in Oostenrijk met kairserschmarrn & schnaps, of blijf lekker dichtbij huis met een Hollandse avond. Ja, een thema is wel handig om in te zetten zodat je niet alle keukens hoeft af te reizen en zo voorkom je dat je alles door elkaar eet. Plus, je kunt meerdere avondjes met vrienden plannen, win win win.

Maak het jezelf gemakkelijk!

Dé gouden tip die je jezelf kunt geven. Zorg ervoor dat je recepten uitkiest die je van tevoren kan preparen, scheelt jou de helft van de tijd, kun je tijdens het diner ook gezellig aan tafel zitten met je gasten. Maak bijvoorbeeld onze fried wonton spicy zalm bites of candy cane caprese vooraf. Ga je daarna door met een van onze hoofdgerechten in de categorie: Minder dan 20 min. (een chef geeft nooit zijn geheim bloot hé). De Gnocchi met spinaziepesto en artisjokharten is een kanshebber net als de bietenrisotto met burrata en walnoot. Top de avond af met de citroen-ricottacheesecake op zijn kop of de snelle tiramisu met bitterkoekjes, sinaasappel en rozemarijn en je bent de keukenprinses of prins van de avond!

Krijg jij het bij het idee van een drie- of viergangen iets te benauwd? Mooi niet aan beginnen dan. De Open lasagne met rivierkreeftjes en pesto is an sich al een 10+ om nog maar te zwijgen over hoe makkelijk je deze op tafel zet. Of de frittata met courgette en geitenkaas die je zo in de oven schuift.

En mocht je dit hierboven hebben gelezen, en denken no way Jose dat ik in de keuken ga staan, dan houd ik geen vrienden meer over. We leven in 2023 en ieder stadje heeft inmiddels zijn eigen (bezorg of afhaal) schatje! Hoe je de perfecte, bijpassende wijnen hierbij uitzoekt? Check daarvoor even de blog van onze wijnsommelier Micheal: De wijn-spijs basis van sommelier Micheal. 

Hang zelf lekker de slingers op

Dan hoef je alleen de tafel nog te pimpen met kaarsen, kandelaars, mooi servies, een tafelkleed en verse bloemen wat ons betreft. Onze favo’s zullen we binnenkort op een rijtje zetten. En voor de echte creatievelingen onder ons; maak een leuk menukaartje met de gerechten erop in de stijl van je diner.

Goede playlist, perfecte sfeer

De dj voor deze avond is Spotify. Ga niet zelf een ellenlange lijst maken met je favoriete hitjes want dat kan Spotify als de beste. Kijk bij 'zoeken' en blader naar ‘koken en eten’. Daar vind je de dé playlist die bij jullie diner past. Aan het eind van de avond galmt er zeer waarschijnlijk een ander genre door de speaker waarbij iedereen uit volle borst meezingt, want als je thuis een diner geeft is niets te gek. Althans, als de buren aanbellen hebben jullie het wel erg bont gemaakt.

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen