Maak je klaar om Veggilaine's 'weeknight wonder' te maken. De beste gerechten op je dinsdag starten met keukenmachine en 1 pan.
Ingrediënten voor Gnocchi met spinaziepesto en artisjokharten
Benodigdheden
Keukenmachine, hapjespan, kookpan
Bereiding
- Meng voor de spinaziepesto de helft van de salie, de olijfolie, 100 g parmezaan, knoflook, courgette, citroensap, 80 g walnoten en zout en peper samen in een keukenmachine. Voeg de spinazie geleidelijk toe.
- Kook de gnocchi kort (2 min) en giet deze af. Bewaar 50 ml van het kookwater! Verhit ondertussen de 1 el boter in een pan en bak hier de gnocchi in tot deze goudbruin is. Dit kan even duren. Voeg vervolgens de pesto en het kookwater toe en laat het geheel nog een paar minuten inkoken terwijl je goed roert.
- Verhit de overige boter in de pan en voeg hier de artisjokharten aan toe, samen met de overige salie en de walnoten. Bak voor 10-15 minuten op laag vuur en voeg tot slot wat peper en zout toe. Serveer de gnocchi met de artisjokharten en wat extra parmezaan. Eet smakelijk!