Gnocchi met spinaziepesto en artisjokharten

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Maak je klaar om Veggilaine's 'weeknight wonder' te maken. De beste gerechten op je dinsdag starten met keukenmachine en 1 pan.
2250x1500 gnocchi spinaziepesto.jpg

Ingrediënten voor Gnocchi met spinaziepesto en artisjokharten

blaadjes salie
extra vergine olijfolie
parmezaanse kaas + extra voor topping, geraspt
knoflook
courgette, in stukken
spinazie
citroensap
snuf zout en peper
walnoten + extra voor topping
gnocchi
ongezouten roomboter
artisjokharten in water (uit blik of pot), in kwarten

Benodigdheden

Keukenmachine, hapjespan, kookpan

Bereiding

  1. Meng voor de spinaziepesto de helft van de salie, de olijfolie, 100 g parmezaan, knoflook, courgette, citroensap, 80 g walnoten en zout en peper samen in een keukenmachine. Voeg de spinazie geleidelijk toe.
  2. Kook de gnocchi kort (2 min) en giet deze af. Bewaar 50 ml van het kookwater! Verhit ondertussen de 1 el boter in een pan en bak hier de gnocchi in tot deze goudbruin is. Dit kan even duren. Voeg vervolgens de pesto en het kookwater toe en laat het geheel nog een paar minuten inkoken terwijl je goed roert.
  3. Verhit de overige boter in de pan en voeg hier de artisjokharten aan toe, samen met de overige salie en de walnoten. Bak voor 10-15 minuten op laag vuur en voeg tot slot wat peper en zout toe. Serveer de gnocchi met de artisjokharten en wat extra parmezaan. Eet smakelijk!
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen