Snelle tiramisu met bitterkoekjes, sinaasappel en rozemarijn

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Dit must-make nagerecht met bitterkoekjes, sinaasappel en rozemarijn delen we maar al te graag met jullie.
Gebruik je liever geen sinaasappellikeur? Dan kun je de bitterkoekjes gewoon weken in het sinaasappelsap met de rozemarijn.

Tiramisu.jpg

Ingrediënten voor Snelle tiramisu met bitterkoekjes, sinaasappel en rozemarijn

sinaasappels
sinaasappellikeur
rozemarijn + 4 kleine topjes
bitterkoekjes
slagroom
vanillesuiker
mascarpone

Benodigdheden

Garde of keukenmachine, 4 glazen

Bereiding

  1. Halveer 2 sinaasappels en pers het sap uit de vruchten. Houd twee eetlepels van het sap apart en meng de rest met de sinaasappellikeur als je die gebruikt. Voeg een takje van de rozemarijn toe, roer goed door en leg de bitterkoekjes in het sinaasappelsapmengsel.
  2. Klop intussen de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Klop er vervolgens de mascarpone en de twee eetlepels apartgehouden sinaasappelsap doorheen.
  3. Verdeel de helft van de bitterkoekjes over vier mooie glazen en schep in elk glas twee eetlepels van het mascarponemengsel. Houd vier bitterkoekjes apart, maak opnieuw een laagje met de rest van de bitterkoekjes en verdeel hier de rest van het mascarponemengsel over. Verkruimel tenslotte de apartgehouden bitterkoekjes over. Bewaar de glazen afgedekt in de koelkast.
  4. Haal de glazen met de tiramisu ongeveer eenhalf uurtje voor serveren uit de koelkast. Snijd twee dunne plakjes van de overgebleven sinaasappel en snijd deze elk door de helft. De rest van de vrucht gebruik je in dit recept niet. Garneer de tiramisu met een gehalveerd plakje sinaasappel en de rozemarijn.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.