Frittata met courgette en geitenkaas

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Je hoeft je nooit zorgen te maken over de compositie van gerechten met ei, aardappel en room. Dat komt eigenlijk altijd goed.
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

"Elke keer dat ik dit maak, dwaal ik in gedachten af naar de balie van Flour and Stone in Sydney, waar ze (naast allerlei andere hemelse baksels) verruk- kelijke broodjes met courgette, rode pepertjes en kaas verkopen. Dit is wel geen broodje, maar zie het als een shirt in plaats van een rokje, maar met dezelfde print. Snappie?" - Lucy Tweed

68-69 Frittata met courgette.jpg

Ingrediënten voor Frittata met courgette en geitenkaas

aardappels (lekker groot en dik) gaargekookt, gepeld
eieren
kookroom
ui, in dunnen ringen
olijfolie
kleine courgettes, in dunne plakjes
zeezout
chilivlokken
gehakte oregano
gehakte tijm
geitenwrongel (of als dit lastig te vinden is verse geitenkaas)
Een grote hand vol geraspte mozzarella

Benodigdheden

Ondiepe braadslede of vuurvaste braadpan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch. Hak of snijd de aardappels in grove stukken. Kluts de eieren en room door elkaar.
  2. Bak de uienringen in 2 eetlepels olie op laag vuur tot ze zacht zijn. (Om je kids afwas te besparen kan het in de slede waarin je straks ook de frittata bakt.)
  3. Hussel de stukken aardappel in een ondiepe braadslede (van ongeveer 35 x 25 cm) of vuur- vaste braadpan met de reste- rende olie, de courgette, ui (met olie en al), het zout en de chili- vlokken, oregano en tijm.
  4. Giet het ei-roommengsel erop. Leg de klontjes geitenwrongel er her en der bovenop en dek de boel lukraak af met de mozza- rella. Bak de frittata 30 minuten. Je kúnt hem koud eten, maar als je hem warm eet, weet je echt niet wat je proeft.

Tip! lekker met groene asperges of een salade

Dit recept en nog meer van die fantastische alledaagse - net als deze broccoli-kaasstaart - kun je in het kookboek: Dit Kookboek Is Je Beste Vriend, van Lucy Tweed vinden.

dit kookboek is je beste vriend 3d.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.