"Elke keer dat ik dit maak, dwaal ik in gedachten af naar de balie van Flour and Stone in Sydney, waar ze (naast allerlei andere hemelse baksels) verruk- kelijke broodjes met courgette, rode pepertjes en kaas verkopen. Dit is wel geen broodje, maar zie het als een shirt in plaats van een rokje, maar met dezelfde print. Snappie?" - Lucy Tweed
Ingrediënten voor Frittata met courgette en geitenkaas
Benodigdheden
Ondiepe braadslede of vuurvaste braadpan
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch. Hak of snijd de aardappels in grove stukken. Kluts de eieren en room door elkaar.
- Bak de uienringen in 2 eetlepels olie op laag vuur tot ze zacht zijn. (Om je kids afwas te besparen kan het in de slede waarin je straks ook de frittata bakt.)
- Hussel de stukken aardappel in een ondiepe braadslede (van ongeveer 35 x 25 cm) of vuur- vaste braadpan met de reste- rende olie, de courgette, ui (met olie en al), het zout en de chili- vlokken, oregano en tijm.
- Giet het ei-roommengsel erop. Leg de klontjes geitenwrongel er her en der bovenop en dek de boel lukraak af met de mozza- rella. Bak de frittata 30 minuten. Je kúnt hem koud eten, maar als je hem warm eet, weet je echt niet wat je proeft.
Tip! lekker met groene asperges of een salade
Dit recept en nog meer van die fantastische alledaagse - net als deze broccoli-kaasstaart - kun je in het kookboek: Dit Kookboek Is Je Beste Vriend, van Lucy Tweed vinden.