Zoals voor alles waarmee je opgroeit geldt ook voor eten dat je geen idee hebt hoe lekker iets is tot je de wijde wereld in gaat en het kunt vergelijken.
Dat breng ik mijn kinderen ook bij. Maar ik verwacht wel van ze dat ze te pas en te onpas opsommen waarom ik zo fantastisch ben. Mam had trouwens wel gelijk. En zelf dingen bakken is een heel kalmerend, haast meditatief ritueel, al heb ik er zelden tijd voor. In dit recept pimpen we een typisch kant-en-klaar gerecht om het meer huisgemaakt te laten overkomen. - Lucy Tweed
Ingrediënten voor Broccoli-kaastaart
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch. Bak de broccoli en ui 10 minuten in de olie op matig vuur en haal de pan van het vuur. Rasp de schil van de citroen tijdens het afkoe- len over de broccolimix.
- Spatel en kneed de bieslook en parmezaan door het deeg, maak er een bal van, wikkel hem in plasticfolie en laat even rusten. Hak het basilicum met de spinazie en oregano fijn in een keuken- machine.
- Meng de ricotta en geklutste eieren (behalve de theelepel die je apart gehouden hebt) in een grote kom en spatel het basili- cummengsel erdoor. Voeg zo nodig naar smaak peper en zout toe.
- Rol het deeg tot een diameter van 40 centimeter en een dikte van ongeveer 5 millimeter, en leg het op een pizzaplaat. Schep het broccolimengsel in het midden van het deeg en strooi de gekruide ricotta erop, maar laat rondom een rand van 7 centi- meter vrij. Vouw het deeg zo ver mogelijk over de vulling heen en knijp er plooitjes in om het vast te zetten.
- Kluts het apart gehouden ei met 1 eetlepel water. Bestrijk het deeg met het eiwater en bak de taart 30–40 minuten, tot de buitenrand mooi goud- bruin is en de binnenkant veer- krachtig aanvoelt. Serveer de taart warm of koud.
Voor 6-8 personen
Dit recept en nog meer van die fantastische alledaagse - net als deze raviolisalade - kun je in het kookboek: Dit Kookboek Is Je Beste Vriend, van Lucy Tweed vinden.