Bietenrisotto met burrata en walnoot

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

HMC Veggilaine maakte onder het mom van 'pretty dishes' de allermooiste risotto ooit. Een prachtexemplaar op je bord - en/of die van je dinner date - en een schot in de roos als het om smaak gaat. Het perfecte gerecht om die halve overgebleven fles wijn bij leeg te gieten én meteen ook het beste excuus om een nieuwe fles open te maken.
ghilaine.jpg

Ingrediënten voor Bietenrisotto met burrata en walnoot

risottorijst
droge witte wijn
bietensap
gekookte rode bieten
witte ui
boter
blokje groentenbouillon
laurierblaadjes
verse nootmuskaat
balsamico azijn
1 grote bol burrata
walnoten
geraspte parmezaanse kaas
verse peterselie voor garnering
zout en peper naar smaak

Benodigdheden

Pan voor risotto, koekenpan

Bereiding

  1. Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui tot glazig. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit 2-3 min mee en schenk hier 1/3e van de wijn bij. Laat dit inkoken en voeg 1/3 van de bietensap toe. Brokkel de blokjes bouillon fijn boven de pan en leg ook de laurier erbij, samen met de blokjes biet. Wacht tot het vocht is ingekookt en voeg vervolgens in delen de bietensap en wijn toe aan de risottorijst tot deze is gaargekookt.
  2. Roer door het risottomengsel de nootmuskaat en de balsamicoazijn en vis de laurierblaadjes eruit. Haal de pan van het vuur en roer de Parmezaan er doorheen.
  3. Hak de walnoten fijn en rooster deze kort op hoog vuur in een pannetje. Serveer de risotto met de walnotenkruim, burrata en verse peterselie.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen