HMC Veggilaine maakte onder het mom van 'pretty dishes' de allermooiste risotto ooit. Een prachtexemplaar op je bord - en/of die van je dinner date - en een schot in de roos als het om smaak gaat. Het perfecte gerecht om die halve overgebleven fles wijn bij leeg te gieten én meteen ook het beste excuus om een nieuwe fles open te maken.
Ingrediënten voor Bietenrisotto met burrata en walnoot
Benodigdheden
Pan voor risotto, koekenpan
Bereiding
- Verhit de boter in een diepe pan en fruit de ui tot glazig. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit 2-3 min mee en schenk hier 1/3e van de wijn bij. Laat dit inkoken en voeg 1/3 van de bietensap toe. Brokkel de blokjes bouillon fijn boven de pan en leg ook de laurier erbij, samen met de blokjes biet. Wacht tot het vocht is ingekookt en voeg vervolgens in delen de bietensap en wijn toe aan de risottorijst tot deze is gaargekookt.
- Roer door het risottomengsel de nootmuskaat en de balsamicoazijn en vis de laurierblaadjes eruit. Haal de pan van het vuur en roer de Parmezaan er doorheen.
- Hak de walnoten fijn en rooster deze kort op hoog vuur in een pannetje. Serveer de risotto met de walnotenkruim, burrata en verse peterselie.