Best of borrel! 10 favo borrelhappen

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Frituursnacks daargelaten - want een goede kwekkenboom of Van Dobben bitterbal is onweerstaanbaar - maar de echt goede borrelplank maak je natuurlijk zelf. De natte kazen, droge toastjes, kant-en-klare kruidenboter en goedkope kaasbolletjes mogen we ondertussen wel eens achterwegen laten en inruilen voor creatieve en vooral lekkere borrelhappen. Aan ons heb je geen roekeloze borrelvandalen, nee, wij tippen je onze favoriete, meest gemaakte en makkelijkste snacks voor de welbekende vrij-mi-bo en eigenlijk ook alle andere dagen van de week. 
Borrel-ze!

 

1. Borrelbrood

We trappen af met een knaller en het zit 'm in de naam, maar met dit borrelbrood gooi je geheid hoge ogen. 
Het recept voor borrelbrood met mozzarella en zongedroogde tomaten >

 

2. Vlammetjes

Van menig mens dé frituurfavoriet en wij snappen het. Maak ze zelf en laat de schaamte van 'makkelijke frituursnacks' aan je voorbij gaan. 
Het recept voor zelfgemaakte vlammetjes >

 

3. Vijgen met mascarone, prosciutto en balsamicocrème uit de oven

Deze vijgen met prosciutto uit de oven zijn zoet, zout, smokey en dat alles in één hap. Zoals je misschien wel gemerkt hebt staat het woord karig niet in ons woordenboek, en dus topten we het geheel af met pistachenoten (en aten we er allemaal veel te veel).
Het recept voor vijgen met mascarpone en prosciutto >

 

4. Lazy labneh met granaatappelpitjes

Als je het hebt over makkelijk, maar a-ma-zing dan ben je met deze Griekse yoghurtdip aan het het juiste adres. Met wat naanbrood on-the-side ben je binnen!
Het recept voor lazy labneh met granaatappelpitjes >

 

5. Griekse spanakopita

Een heel stuk makkelijker dan het lijkt en dat is juist het allerleukste. Je gasten denken dat je uren in de keuken hebt gestaan en jij doet jezelf af als culinair wonder, win-win. Je kent 'm misschien wel in de börek variant met spinazie en feta. Eigenlijk hetzelfde, maar dan net wat spectaculairder. 
Het recept voor Griekse spanakopita met spinazie en feta >

 

6. Mozzarellaballetjes met balsamicodip

Speciale gelegenheden vragen om speciale snacks. We zetten de dure kaasstengels vandaag buiten spel en geven je hét recept om je nieuwe favo kaassnack zelf te maken.
Het recept voor mozzarellaballetjes >

 

7. Mexicaanse nacho's met pulled pork

The sheet pan supreme: volgeladen met tortillachips, kilo's gesmolten kaas, een lading pulled pork, guacamole én sour cream. Ons go-to weekend - sharing is caring - gerecht en wij zijn hier om het ook de jouwe te maken.
Het recept voor Mexicaanse nacho's met pulled pork >

 

8. Chorizodip

Een dip met tomaten, chorizo, knoflook, ui en rode wijnazijn. Het allerlekkerst met een goed glas wijn en laten we nou net aan wijnkenner/gek én ontwikkelaar van dit recept Judith gevraagd hebben welk glas rood je hier lekker bij wegsloeberd.
Het recept voor chorizodip >

 

9. Gesmolten provolone

Uit de oven, die je met lange kaasdraden uit het bakje schept. Kwijl, kwijl. 
Het recept voor provolone uit de oven >

 

10. Drie soorten dips

Want de vrijdagavonden mogen we niet zomaar voorbij laten gaan met enkel een zak chips en een borrelnootje. Binnen een handomdraai zet je drie verschillende dips op tafel: tapenade, groene pesto en fetadip.
De recepten voor 3 verschillende soorten tapenades >

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.