We kunnen het weekend al ruiken en zeg nou zelf: wie weekend zegt, zegt borrel. Ditmaal delen we het recept van een Griekse yoghurtdip met granaatappel, en basilicumolie met naanbrood on the side. Zelf noemen we het graag een lazy labneh, want het idee is hetzelfde, alleen de yoghurt is niet eerst uitgehangen. Dit maakt het tot één van de makkelijkste recepten op de borrelplank, bijvoorbeeld voor de spontane borrelaars onder ons. Binnen een minuut of 5 zet je deze heerlijke én bovendien gezonde snack klaar. Weer eens wat anders dan een frikandellenkontje in het vet en dat olijfje ernaast.
Ingrediënten voor yoghurtdip met granaatappelpitjes en basilicumolie
Bereiding
- Snijd de basilicum grof en meng met de olijfolie. Zet aan de kant. Snijd de knoflook fijn.
- Meng voor de dip de knoflook, zout en 3 el basilicumolie door elkaar en schep in een mooie, lage schaal. Besprenkel met de rest van de basilicumolie en verdeel de granaatappelpitjes eroverheen. Serveer met naanbrood of scrocchi.