Ingrediënten voor Gefrituurde mozzarella bites met mayo-balsamicodip
Benodigdheden
Bereiding
Mozzarella bites
- Klop in een schaaltje de eieren en water samen en mix in een ander schaaltje de gekruide paneermeel, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden.
- Wentel de mozzarella balletjes eerst in het ei mengels en vervolgens door de paneermix. Herhaal dit met alle balletjes en leg in een schaal. Zet de schaal voor 30 minuten in de koelkast. Wentel de balletjes na 30 minuten opnieuw door het eimengsel en de paneermix. Zet de schaal nog een keer voor 30 minuten in de koelkast.
- Verhit de zonnebloemolie in een kookpan tot maximaal 180 graden. Dit kan je meten met een thermometer of door een stukje brood in het vet te gooien, als het brood meteen bruin wordt is het heet genoeg.
- Frituur de gepaneerde mozzarella balletjes in het vet voor ongeveer 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de balletjes uitlekken op een velletje keukenpapier en serveer op een leuke schaal.
Dipsaus
Meng de mayonaise en balsamico azijn in een kommetje tot het een geheel is. Serveer bij de balletjes.