Gefrituurde mozzarella bites met mayo-balsamicodip

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Gefrituurde mozzarella bites met mayo-balsamicodip

mozzarella balletjes
eieren
water
paneermeel met kruiden
knoflookpoeder
Italiaanse kruiden
zonnebloemolie om in te bakken
mayonaise
balsamico azijn

Benodigdheden

Kookpan

Bereiding

Mozzarella bites

  1. Klop in een schaaltje de eieren en water samen en mix in een ander schaaltje de gekruide paneermeel, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden.
  2. Wentel de mozzarella balletjes eerst in het ei mengels en vervolgens door de paneermix. Herhaal dit met alle balletjes en leg in een schaal. Zet de schaal voor 30 minuten in de koelkast. Wentel de balletjes na 30 minuten opnieuw door het eimengsel en de paneermix. Zet de schaal nog een keer voor 30 minuten in de koelkast.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een kookpan tot maximaal 180 graden. Dit kan je meten met een thermometer of door een stukje brood in het vet te gooien, als het brood meteen bruin wordt is het heet genoeg.
  4. Frituur de gepaneerde mozzarella balletjes in het vet voor ongeveer 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de balletjes uitlekken op een velletje keukenpapier en serveer op een leuke schaal.

Dipsaus

Meng de mayonaise en balsamico azijn in een kommetje tot het een geheel is. Serveer bij de balletjes.

 

 

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen