Ingrediënten voor Knallend het jaar uit: zelf vlammetjes maken
Benodigdheden
Bereiding
- Haal de loempiavellen uit de vriezer en laat ze onder een natte theedoek ontdooien. Snij ondertussen de chilipeper door midden en verwijder de zaadlijsten. Versnipper de chilipeper en pers de teentjes knoflook. Houd je van heel pittig? Laat de zaadlijsten dan zitten.
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan. Doe het gehakt in de pan en bak rul. Doe de chilipeper, de knoflook, de katoembar, de sriracha en een beetje peper en zout bij het gehakt en roer alles door elkaar. Laat een paar minuten bakken.
- Schep een eetlepel bloem in de pan en roer het door de inhoud zodat het mengsel iets dikker wordt.
- Haal de loempiavellen voorzichtig van elkaar af. Snijd elk loempiavel door midden. Leg het vel in de lengte naar je toe. Leg in het midden horizontaal een klein rolletje gehakt. Vouw de zijkanten naar binnen en plak vast met het geklutste ei. Klap de onderste flap naar boven en rol het loempiavel verder op. Plak vast met een beetje ei. Herhaal dit tot het gehakt op is. (Kijk onderstaand voor afbeeldingen van de uitleg)
- Verhit de olie tot 180 graden. Frituur de vlammetjes tot ze goudbruin zijn. Serveer de vlammetje met chilisaus.
print recept