Deze super lekkere zongedroogde tomaten tapenade-, groene pesto-, en fetadipjes zijn ideaal voor een avondje samen gezellig op de bank, of gewoon om lekker in je eentje van te smullen. Serveer de dipjes met Haust stokbroojes, een ciabatta of een lekker zelfgemaakt foccaciabrood.
Ingrediënten voor Lekker borrelen met drie soorten dipjes: tapenade, groene pesto & fetadip
Benodigdheden
Bereiding
Zongedroogde tomaten tapenade:
- Snijd de parmezaanse kaas in kleine stukjes en rooster de pijnboompitten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Doe de zongedroogde tomaten, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, wat citroensap en een beetje olijfolie in Tupperware Turbochef en blend tot een geheel. Serveer met wat pijnboompitten bovenop de tapenade.
Groene pesto:
- Snijd de parmezaanse kaas in kleine stukjes en rooster de pijnboompitten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Doe de basilicumblaadjes, pijnboompitten, parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in de Turbochef en blend tot een glad geheel. Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak.
Fetadip:
- Pluk de feta in kleine stukjes.
- Doe de feta, ricotta, citroenzest en knoflook in de Turbochef en blend tot een geheel. Serveer met wat olijfolie bovenop de dip.