Reden tot paniek? Een tekort aan Sriracha

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Nadat we zo'n jaar geleden de stuipen op het lijf werden gejaagd door Huy Fong Foods Inc, het bedrijf achter Sriracha Hot Chili Sauce, komen ze nu niet met beter nieuws op de proppen. Ook dit jaar zijn we weer de dupe van een chronisch tekort aan sriracha en daar vinden we wat van.

De reden achter dit dramatische nieuws is simpel: een chilipeperschaarste als gevolg van weersomstandigheden. Volgens de fabrikant was er wel enige vorm van productie, maar dit was zeker niet om over naar huis te schrijven. Wanneer ze verwachten wél weer op volle toeren te kunnen draaien is niet zeker en dat baart ons zorgen.
cristi-ursea-dtcFVZCIpMM-unsplash.jpgPhoto by Cristi Ursea on Unsplash

De reden van dit dramatische gedrag? Dat is een persoonlijke kwestie. Zo hebben mijn vriend en ik (lees: voornamelijk mijn vriend) een milde vorm van Sriracha verslaving. Er is maar weinig te vinden in onze stulp wat nog niet ten prooi gevallen is aan de knijpfles fles met groene dop. Voor nu is het naar mijn idee nog te vinden in de super, maar sta er niet van te kijken als prijzen de pan uit rijzen (als dat het nog niet genoeg deed) of afwezig zijn in de schappen.

Mocht het ooit zover komen dat je de fles uit het oog verliest, ga dan solo en maak je eigen verse sambal, volgens het recept van Oma Irene. In de tussentijd valt er nog wat te graaien bij de Toko en al is hamsteren nooit het goede en vooral verantwoorde antwoord, een flesje reserve hebben staan blijkt dus niet geheel onterecht. En waar je dan de fles goed bij kunt gebruiken? Dat leggen we je hieronder haarfijn uit.

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.