Ching-He Huang verzamelt in Asian Green de lekkerste plantaardige gerechten van over het hele Aziatische continent. De recepten zijn snel te maken, geschikt voor elke dag en ze bevatten vol eiwitrijke ingrediënten.
Ingrediënten voor Hotdogs in Aziatische stijl
Benodigdheden
Bereiding
- Bereid de vegan worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voor de ui-tomaattopping verhit je een wok op middelhoog vuur tot hij begint te roken. Voeg een beetje koolzaadolie toe en draai de wok rond zodat de olie goed verdeeld is.
- Als de olie heet is voeg de rode uien en cherrytomaatjes toe en bak ze roerend 30 seconden aan. Voeg dan de chilivlokken, tamari of lichte sojasaus en golden syrup toe en roerbak alles voor 2-3 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Schep de ui-tomaattopping in een hittebestendige kom en zet het opzij.
- Voor de spicy maistopping veeg je de wok schoon en verhit hem weer opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de koolzaadolie toe en draai de wok rond zodat de olie goed verdeeld is.
- Voeg de bosui toe in de pan en roerbak een paar seconden. Voeg dan de mais samen met de sriracha en tamari of lichte sojasaus toe en roerbak alles nog 1 minuut, zodat alles goed gemengd is. Zet de spicy maistopping tot gebruik even opzij.
- Verhit een grillpan op middelhoog vuur tot hij lichtjes begint te roken. Snijd de hotdogbroodjes open en besmeer ze met olijfoliespread. Leg de broodjes 20 seconden in de grillpan (besmeerde kant naar beneden) en haal ze uit de pan.
- Voor het samenstellen van de hotdogs leg je wat spinazieblaadjes in de broodjes, gevolgd door de vegan worstjes.
- Verdeel dan de ui-tomaat- en maistopping over de hotdogbroodjes en maak ze af met mosterd. Serveer de hotdogs meteen.
Benieuwd naar meer recepten van Asian Green? Bestel het boek hier.