4x witte asperges! Ideaal voor pasen

Ze zijn er weer! Wat ons betreft mag de vlag uit als het aspergeseizoen weer is geopend. Want wij zijn gek op deze groente. Stiekem eten wij ze het liefst op de klassieke manier met een gekookt eitje en ham. Maar deze veelzijdige groente leent zich voor zo veel meer heerlijke bereidingen! Wij geven je 4 leuke en gemakkelijke recepten om asperges eens op een andere manier te eten. 

Met pasen voor de deur is het helemaal ideaal om ‘het witte goud’ te vieren. En of je nou lekker gaat lunchen, kookt voor en met je gezin, of gaat gourmetten deze paasdagen. Deze recepten komen alle vier goed van pas dit weekend. 

 

Eet smakelijk, geniet van heerlijke asperges en een mooi paasweekend gewenst. 

Klik op de foto’s om naar de recepten te gaan. 

 

1. Gegrilde asperges met hazelnootboter en parmezaanpuree. 

In dit recept gebruiken we zowel witte asperges als haar knappe(rige) broertje de groene asperge. En wist je dat je deze allebei lekker kunt roosteren? En dat dan in combinatie met romige parmezaanpuree en geroosterde hazelnootboter. Hiermee kan je pasen zeker niet meer stuk. 

Dit recept is ontwikkeld voor de airfryer, maar kan ook uitstekend in de oven bereid worden. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden, en rooster de asperges 20-30 minuten. Hou ze goed in de gaten, zodat ze niet verbanden. 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

2. Asperge tartelettes met ham en ei.

Deze kleine taartjes staan zo gezellig op de paastafel! En wat ook heel handig is, je kunt ze gemakkelijk ruim van tevoren maken. Ze zijn namelijk ook erg lekker om koud te eten, of gemakkelijk later weer even op te warmen. Dit recept is ook uitstekend geschikt om samen te maken met je kinderen. Gezellig in de keuken! Heb je geen kleine taartvormpjes in huis? Je kunt ‘m ook als grote quiche maken. De baktijd wordt dan wel langer. 

Het recept voor de tartelettes is geschreven voor de airfryer, maar is ook uitstekend in de oven te maken. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden, en bak de tartelettes 30 minuten. De baktijd kan varieren afhankelijk van de oven, dus hou ze goed in de gaten. 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

3. Asperges ‘flamande’ met beenham. 

Ga je in het paasweekend met je gezin gourmetten? Leuk! Ook dan kun je zeker lekker witte asperges eten. We maken ze op de klassieke manier, met lekker knapperige ham en zacht gebakken asperges. En wil je het nou helemaal lekker maken? Dan kun je een heerlijke hollandaisesaus maken. 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

4. Aspergerisotto met een gepocheerd ei en kletskop van Parmezaanse kaas. 

Dit is een top recept! Wij durven te wedden dat je deze vaker gaat maken. Lekker romige risotto met witte asperges. Je serveert de risotto met een gepocheerd eitje er bovenop en knapperige koekjes van Parmezaanse kaas. Dit recept ziet er misschien ingewikkeld uit, maar met een beetje tijd en aandacht is het helemaal niet lastig. En je maakt er sowieso indruk mee! 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

Ga jij een van deze heerlijke recepten maken? Fijne paasdagen! 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie