Asperge tartelettes met ham en ei

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

asperge tartelettes

Ingrediënten voor Asperge tartelettes met ham en ei

zonnebloemolie
bloem
quichedeeg
asperges
eieren
room
bieslook
peper en zout, naar smaak
gruyèrekaas

Bereiding

  1. Vet vier tartelettevormpjes in met een beetje zonnebloemolie, schep wat bloem in de vormpjes en bedek hiermee de randen. Het overtollige bloem uit de vormpjes kloppen. Bekleed de vormpjes met het quichedeeg en bak de vormpjes met quichedeeg voor in de Airfryer. Ze hoeven niet te verkleuren, alleen wat droog te worden. Bak ze 6 minuten op 160°C graden, als het deeg wat omhoog komt duw je het na het voorbakken voorzichtig plat in de vorm.
  2. Kook de asperges gaar en kook de eieren hard. Snijd de gegaarde asperges en hardgekookte eieren in kleine stukjes. Meng de aspergestukjes en eistukjes met de hamblokjes.
  3. Meng de room, met het ei, fijngesneden bieslook en peper en zout naar smaak.
  4. Vul de voorgebakken tartelettes met de aspergemix en schenk hier overheen het gemengde roommengsel. Bestrooi de tartelettes met de geraspte gruyèrekaas.
  5. Bak de asperge tartelettes in circa 8 minuten op 180°C graden gaar in de Airfryer. 

Het recept voor de asperge tartelettes komt uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld


Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.