Gegrilde asperges met hazelnootboter en parmezaanse kaas puree

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

image.jpeg

Ingrediënten voor Gegrilde asperges met hazelnootboter en parmezaanse kaas puree

witte asperges
groene asperges
aardappelen
warme melk
parmezaanse kaas
peper en zout, naar smaak
olijfolie
hazelnoten
roomboter
rucola

Benodigdheden

Airfryer
Pureestamper

Bereiding

  1. Kook de witte asperges circa 3 minuten, ze mogen iets harder dan beetgaar blijven. Laat ze daarna afkoelen. De groene asperges kunnen rauw gegrild worden.
  2. Maak een puree van de geschilde aardappelen. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en laat je ze kort droogstomen. Pureer de aardappelen met een pureestamper en meng er daarna de warme melk en geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Maak de puree op smaak met peper en zout naar wens.
  3. Ondertussen kunnen de asperges in de Airfryer gegrild worden; besprenkel de asperges met een klein beetje olijfolie en peper en zout. Leg ze op het grillrekje van de airfryer en grill ze circa 8 minuten op 190°C graden.
  4. Maak ondertussen de hazelnotenboter door de hazelnoten en boter samen in een klein pannetje te verhitten en bruin te laten verkleuren. Voeg hieraan een klein beetje zout toe.
  5. Serveer de puree met de asperges, hazelnotenboter, een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas en wat rucola blaadjes.

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld



Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.