Ingrediënten voor Gegrilde asperges met hazelnootboter en parmezaanse kaas puree
Benodigdheden
Bereiding
- Kook de witte asperges circa 3 minuten, ze mogen iets harder dan beetgaar blijven. Laat ze daarna afkoelen. De groene asperges kunnen rauw gegrild worden.
- Maak een puree van de geschilde aardappelen. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en laat je ze kort droogstomen. Pureer de aardappelen met een pureestamper en meng er daarna de warme melk en geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Maak de puree op smaak met peper en zout naar wens.
- Ondertussen kunnen de asperges in de Airfryer gegrild worden; besprenkel de asperges met een klein beetje olijfolie en peper en zout. Leg ze op het grillrekje van de airfryer en grill ze circa 8 minuten op 190°C graden.
- Maak ondertussen de hazelnotenboter door de hazelnoten en boter samen in een klein pannetje te verhitten en bruin te laten verkleuren. Voeg hieraan een klein beetje zout toe.
- Serveer de puree met de asperges, hazelnotenboter, een beetje extra geraspte Parmezaanse kaas en wat rucola blaadjes.
Uit het boek: Airfryer
Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld