Ingrediënten voor de asperges met beenham:
- 2 eieren, hardgekookt en gepeld
- 4 plakjes beenham
- 1 eetlepel peterselie, gehakt
- Peper en zout, naar smaak
- 8 witte asperges, geschild en gekookt
- 4 eetlepels boter
- Nootmuskaat, naar smaak
Voorbereiden:
- Snijd de eieren met behulp van een eiersnijder in kleine blokjes. Meng de gehakte peterselie en peper en zout door de eierblokjes.
- Snijd de asperges op maat, zodat ze netjes op een rijtje in het gourmetpannetje passen.
Aan tafel:
- Smeer de bodem van het gourmetpannetje in met een beetje boter. Leg de asperges in het pannetje, hierop een schep van de eierblokjes, en het plakje beenham. Schep de rest van de eetlepel boter bovenop het pannetje.
- Verwarm eerst het pannetje zo’n 2 minuten op de gourmetplaat. Verwarm het pannetje daarna verder onder de grill van de gourmetplaat, zo’n 2 minuten.
- Maak de asperges “flamande” af met vers geraspte nootmuskaat naar smaak.