28 mei - internationale hamburgerdag

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

28 mei – Internationale Hamburgerdag

 

Hamburgers zijn enorm populair, ook bij onze Home Made Chefs. Vandaar dat het op 28 mei ook Internationale Hamburger dag is en deze gelegenheid willen wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In dit artikel delen wij verschillende, soms schrikbarende, feiten en een stukje geschiedenis. Wie aan hamburgers denkt, denkt eigenlijk meteen aan McDonald’s of Burger King, maar zelf burgers maken is veel leuker, daarom delen wij een vijftal burger recepten met jullie, van vlees tot vis en uiteraard ook vegetarisch!

Je zou denken dat het broodje hamburger afkomstig is uit Hamburg, maar hoe mooi het ook klinkt, het is niet helemaal waar. Toch heeft de hamburger wel gedeeltelijke Duitse roots, maar is eind 19eeeuw toch echt ontstaan in de VS. Rond deze tijd kwam de Europese migrantenstroom richting de VS op gang, veel van hen reisden via Hamburg en aten daar nog snel een frikadel. Een gerecht dat veel gelijkenissen had met biefstuk, maar was gemaakt van gehakt, brood en uien. Dit gerecht maakte ook de overtocht en werd al snel razend populair in Amerika, waar het op de menukaart stond als zijnde ‘Hamburger Steak’. Dit gerecht is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste broodjes ter wereld. 

vegetarische BLT burger
Al deze populariteit heeft in de loop der jaren ook een aantal opmerkelijke feiten opgeleverd. Wij hebben de meest leuke, maar ook schrikbarende voor jullie op een rijtje gezet:

  1. In Amerika is er geen hamburger dag, maar een hamburger maand. De hele maand mei staat in teken van dit lekkere broodje.
  2. Het New Yorkse Delmonico’s zette in 1830 de eerste hamburger op de kaart.
  3. De duurste hamburger eet je in het Londense restaurant Honky Tonk voor een schamele 1.110 pond. Het is een kobe biefstuk burger, afgewerkt met kreeft, kaviaar, hert, zwarte truffel en een gouden ei.
  4. De vetste hamburger bevat maar liefst 9.982 calorieën.
  5. Bij de Amerikaanse keten Heart Attack Grill kan je gratis eten, mits je lichaamsgewicht meer is dan 159 kilo.
  6. In Amerika kan je zelfs hamburgers met mierzoete donuts erop eten.
  7. De gemiddelde Amerikaan eet wel 3 keer per week een hamburger.
  8. In Florida is er zelfs een heus hamburgermuseum, de Hamburger Hall of Fame.
  9. Elke Amerikaanse staat heeft zijn eigen versie van de cheeseburger.
  10. De zwaarste burger woog ruim 953 kilo en had een diameter van bijna 3 meter.
  11. In Amerika worden er jaarlijks ruim 50 biljoen burgers geserveerd.
  12. Nederlanders eten gemiddeld 25 hamburgers per jaar.
  13. McDonald’s verkoopt 75 hamburgers per seconde. 
  14. In de Zuid-Duitse fabriek van McDonald’s, waar ook de burgers voor de Nederlandse restaurants worden geproduceerd, rollen dagelijks 5 miljoen stuks van de band.

mexicaanse burger
Tot zover een het stukje geschiedenis en de, soms schrikbarende, feiten. Laten we overgaan tot de orde van de dag. Vier Internationale Hamburgerdag samen met Home Made Chefs! Bel je vrienden op en haal alle benodigde ingrediënten in huis om de meest smakelijke burgers te bereiden. Hieronder hebben onze Home Made Chefs alvast wat lekkere recepten voor jullie verzameld. Eet smakelijk!

Recepten:

 

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.