Brood / Bereidingstijd: 30-40 minuten / 0-2 personen

Tonijnburger met Avocado-sinaasappelsalsa en Wasabi

Op 11 mei is het de Dag van de Tonijn! Onze Home Made Chefs hebben een overheerlijke tonijnhamburger voor jullie gemaakt. 

Tonijnburger met heerlijk Avocado-sinaasappelsalsa  met pittige Wasabi

Ingrediënten voor de tonijnburger

  • 1 avocado
  • Wasabi naar smaak
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 1 sinaasappel, het vruchtvlees uitgesneden, sap opgevangen
  • 200 gram verse tonijn, als tartaar
  • Bieslook, fijngesneden
  • Beetje olijfolie
  • 2 kruidenbollen, afgebakken en opengesneden veldsla

Bereiden:

  1. Om de salsa te maken prak je een halve avocado met wasabi naar smaak, een snuf zout en roomkaas. Maak de avocado niet te fijn, meng er de partjes van de sinaasappel doorheen.
  2. Snijd de andere helft van de schoongemaakte avocado in dunne plakjes en marineer deze in het opgevangen sap van de sinaasappel.
  3. Maak de tonijntartaar aan met bieslook en peper en zout naar smaak. Duw in een stekervorm aan om een perfecte tonijnburger te vormen.
  4. Bak de tonijntartaar aan in olijfolie, aan beide kanten goudbruin. De tartaar mag rauw blijven. Maar je kunt hem uiteraard ook verder doorbakken. 
  5. Besmeer de tijgerbollen met de avocadosalsa, daarop de gesneden avocado en tonijnburger, maak de tonijnburger af met wat veldsla.

 

Deze heerlijke tonijnburger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Klik hier voor nog meer lekkere burger recepten. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest