Bereidingstijd: 40-50 minuten / 0-2 personen

Sesamburger met Makreel en Chilimayonaise

sesamburger

Ingrediënten voor de sesamburgers:

  • 1 kleine gerookte makreel, visvlees fijn geplukt
  • 4 eiwitten, losgeklopt
  • 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 centimeter gember, schoon en geraspt
  • 1 takje verse koriander, fijngehakt
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • ½ theelepel sesamzaad
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus
  • Beetje zonnebloemolie
  • 2 witte sesambollen, opengesneden
  • Paar blaadjes eikenbladsla
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen

 

Bereiden:

  1. Om de makreelpannenkoekjes te maken moet je het geplukte makreelvlees mengen met de eiwitten, sjalot, knoflook, gember, koriander, peterselie en sesamzaad. Maak op smaak met peper en zout en zet dit een kwartiertje in de koelkast.
  2. Maak ondertussen de mayonaise door de mayonaise met chilimayonaise te mengen.
  3. Bak de broodjes in een koekenpan goudbruin. Bak de makreelpannenkoekjes in de koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Schep met een lepel hoopjes in de warme pan en bak de pannenkoekjes op matig vuur aan twee zijden goudbruin.
  4. Beleg de broodjes met sla, de pannenkoekjes, rode ui ringen en chilimayonaise.

Benieuwd naar nog meer lekkere burger recepten? Neem eens een kijkje hier

Het recept voor de sesamburgers komt uit het boek: Burgerlijk Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest