Brood / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

BBQ-burger

BBQ burger

Ingrediënten voor de BBQ-burger: 

  • 250 gram runderriblappen, gemalen in de gehaktmolen
  • 2 theelepels worcestersaus
  • ½ sjalot, gesnipperd
  • Peper en zout, naar smaak
  • 2 witte sesambollen, doormidden gesneden
  • Olijfolie
  • 2 plakjes cheddar
  • Mosterdmayonaise, naar smaak
  • Handjes fijngesneden ijsbergsla
  • 1 augurk, in dunne lange plakjes gesneden
  • BBQ-saus, naar smaak
  • 6 plakjes uitgebakken bacon

 

Extra benodigdheden:
BBQ

Bereiden:

  1. Meng het gehakt met de worcestersaus, fijngesnipperde sjalot en peper en zout naar smaak, vorm in de hand 2 mooie ronde burgers.
  2. Besprenkel de sesambollen aan de open kant met olijfolie en grill op de BBQ goudbruin. Haal de broodjes van de BBQ en grill de burger om en om bruin van buiten en mooi rosé vanbinnen. Als het vlees bijna de garing heeft die je wenst, leg je er een plakje cheddar op zodat deze iets kan smelten. Leg de burger even zo’n 5 minuten op een koeler plekje van de BBQ. 
  3. Besmeer de gegrilde broodjes met mosterdmayonaise. Bouw de burger op met ijsbergsla, augurkplakjes, gebakken burger met kaas, BBQ-saus en de uitgebakken bacon

Tip: heb je geen gehaktmolen, laat dan de slager wat vers vlees malen.

Voor meer lekkere hamburger recepten, neem een kijkje op op onze hamburger pagina.

Deze heerlijke BBQ-burger komt uit het boek: Burgerlijk Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie