HMC Denise goes Asian! 3x recepten uit de Indiase keuken

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Van curry tot tandoori, de Indiase keuken is flink bezig met een opmars en daar laten we natuurlijk geen gras over groeien. We vroegen onze Home Made Chef Denise om drie typisch Indiase gerechten te maken. Op haar vakantie in India deed zij inspiratie voor op deze gerechten. Bij het koken ervan waande zij zich weer terug in het land van drukte, geuren, kleuren en avontuur. Het zoete van kaneel en steranijs gecombineerd met pittige pepers schreeuwt om meer. Toe aan vakantie? Zo’n Aziatische kooksessie staat bijna gelijk aan een enkeltje India.


Samosa’s

Natuurlijk niet te verwarren met mimosa’s, wél minstens zo lekker. Eigenlijk een heel simpel gerecht die in grote hoeveelheden te maken is. Én je bewaart ze gewoon in de vriezer om later te frituren of in de oven te schuiven.

Klik hier voor het recept

Lamsgehaktballetjes in naan

Deze ballen maak je met lamsgehakt. Niet zo makkelijk in de plaatselijke super te verkrijgen, dus wellicht staat een trip naar de slager op de planning. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om rundvlees of zelf vegetarisch gehakt te gebruiken. Ook dit gerecht is goed voor te bereiden. Warm de ballen en naanbroden op en zet de toppings klaar. Zo kan iedereen zijn eigen variant samenstellen. Aanvallen!

Klik hier voor het recept

Garam masala crumble met ananas en rode peper

Ananas met rode peper; een serieuze combi. Ook hier brengt de toevoeging van garam masala het zoete element van het gerecht naar boven. Met crème fraîche voeg je romigheid en frisheid toe. Een uitstekend dessert om je gasten mee van tafel te blazen.

Klik hier voor het recept

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen