Ingrediënten voor Lamsgehaktballetjes, naan en heerlijke toppings, dit wil je proeven!
Bereiding
1. Meng het lamsgehakt met de hoeveelheden ui, knoflook, gember en chilipeper voor de gehaktballen en een halve theelepel zout. Rol met vochtige handen gehaktballetjes van ongeveer 4 centimeter. Leg de balletjes op een ingevette schaal, dek af en zet ze in de koelkast.
2. Verhit in een pan met dikke bodem 2 eetlepels zonnebloemolie en voeg het komijnzaad, mosterdzaad en de laurierblaadjes toe en bak dit 15 seconden. Draai het vuur lager en bak de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is.
3. Meng intussen de tomatenpuree met de bouillon. Voeg dan de kurkuma, garam masala, nootmuskaat en een halve theelepel zout toe aan de pan voor de saus, gevolgd door de tomatenpuree in bouillon. Breng dit aan de kook. Leg de lamsgehaktballen hier voorzichtig in en laat ze in ongeveer 20 minuten zacht koken zonder deksel op de pan, zodat de saus inkookt en de balletjes garen.
4. Bak de naans voor het serveren af. Serveer de lamsgehaktballetjes met naanbrood, rode ui, verse koriander, Griekse yoghurt en grof gehakte amandelen.