Ingrediënten voor Samosa's met home made koriander muntdip en chili-olie
Benodigdheden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Snijd de aardappel en wortel in blokjes van 1 centimeter en kook deze in 3 minuten beetgaar. Leg de doperwten in het vergiet of de zeef en giet daar overheen de aardappel- en wortelblokjes af.
- Verhit in een middelgrote pan 2 el zonnebloemolie en bak het komijnzaad een halve minuut. Voeg dan de gesnipperde ui toe en rasp de knoflookteen en gember boven de pan. Bak dit zachtjes tot de ui glazig is. Voeg hierbij de wortel, aardappel en erwten toe. Voeg dan de kurkuma, chilipoeder, garam masala en zout toe. Haal de pan van het vuur. Hak de koriander fijn en roer dit nog eens goed door.
- Vouw de samosa’s in driehoekjes. Plak ze dicht en bestrijk de samosa’s met een beetje zonnebloemolie. Bak ze in de oven in zo’n 15-20 minuten goudbruin en krokant.
- Hak intussen in de keukenmachine de knoflook en groene chilipeper fijn. Voeg hierna de koriander en de blaadjes van de takjes munt toe en maal alles fijn. Draai tot slot de Griekse yoghurt een paar tellen mee totdat alles goed is gemengd en breng op smaak met zout. Zet de dip alvast klaar in een schaaltje. Serveer de samosa’s met chilli-olie en de koriander munt dip
print recept