Van vakantieman naar rum brouwer
Als drie vrienden met een passie voor rum begon het verhaal. Tijdens jaarlijkse stedentrips werd de focus gelegd op het bezoeken van diverse rum brouwerijen. Maar ook hier gooide COVID roet in het eten en ging de geliefde stedentrip niet door. Onder het mom van elk nadeel heb z’n voordeel besloten de mannen het heft in eigen handen te nemen en zelf te experimenteren met rum. Zo werd het idee van Dutch Head geboren.
You Bastard
Bij een eigen rum hoort natuurlijk een eigen twist. De vrienden wilden een exclusieve en zo puur mogelijke rum creëren met een Nederlands tintje. Met als first born de Bastard editie. Deze rum bestaat onder andere uit Panamese, Venezolaanse, Guatemalaanse en Dominicaanse rum. De Bastard editie wordt 8 jaar lang in een eikenhoutenvat gerijpt, zodat er een verfijnde smaak ontstaat. Hier voegen zij geselecteerde Nederlandse ingrediënten aan toe om er een typerende Dutch Head smaak aan te geven.
What’s next?
Momenteel zijn de mannen bezig met een originele Dutch Head rum die op eigen wijze zal worden gebrouwen. Deze zal in de schappen komen te staan onder de naam; Dutch Head Original. Naast een nieuwe variant zijn de mannen ook bezig met het uitbreiden van het assortiment, zoals chocolade en ijs met Dutch Head rum. Zo wordt day drinking een stuk minder opvallend.
Waar zijn ze te vinden
Benieuwd geworden? Misschien is deze rum ondertussen wel te vinden bij de slijterij bij jou om de hoek. Check de website van Dutch Head voor de verkooppunten.
HMC x Dutch Head
Wij van Home Made Chefs konden het niet laten om de rum van Dutch Head te verwerken in een gerecht. En om niet te zuinig te doen hebben we er meteen een driegangendiner van gemaakt. Een aanrader voor op je thema-avond of gewoon lekker op de maandag.
Voorgerecht - Langzaam gegaard buikspek met Amerikaanse koolsla en bbq rumsaus
Hoofdgerecht - In rum gemarineerde ribeye met geroosterde bloemkool en aardappeltjes
Nagerecht - Chocolade rummousse met geroosterde hazelnoot