Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Chocolademousse met rumrozijnen, geroosterde hazelnoot en koekcrumble

Dirk

Ingrediënten

  • 250 gram Chocolade
  • 75 gram suiker
  • 250 ml vloeibare slagroom
  • 75 gram eiwitten
  • 50 ml Dutch head rum
  • 30 gram rozijnen
  • 15 gram hazelnoten
  • 15 gram koekcrumble

 

Bereiding

  • Laat de rozijnen wellen in de rum.
  • Smelt je chocolade door 2 pannen in elkaar te zetten, de onderste met water en de bovenste met de chocolade. Zet dit op een laag vuurtje.
  • Klop ondertussen je eiwitten op en doe hier beetje bij beetje de suiker erbij.
  • Klop in een andere kom je slagroom stijf.
  • Schep de gesmolten chocolade door de slagroom heen en daarna de eiwitten.
  • Voeg hier, terwijl je roert, langzaam 10 ml rum aan de chocolade mouse toe.
  • Meng het geheel goed maar niet te lang anders haal je alle lucht uit de mousse.
  • Laat het geheel opstijven in de koeling.
  • Rooster ondertussen je hazelnoten door deze in een pan op een laag vuurtje te zetten.
  • Kruimel de koekjes fijn. Haal de rozijnen uit de rum en laat deze op een keukenpapiertje drogen, je kan ze ook droogdeppen als minder lang wilt wachten.
  • Serveer de chocolademousse in een diepbord samen met drum rozijnen, geroosterde hazelnoten en koekkruimels.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie