Sauzen / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Langzaam gegaarde buikspek, Amerikaanse koolsla en bbq saus met rum

Dirk

Ingrediënten

400 grams stukjes Buikspek

½ wittekool

½ winterpeen

150 ml yoghurt

150 ml zoetzure saus

50 ml water

50 ml azijn

50 gram suiker

100 ml bbq saus

10 ml rum

Peper,zout

 

Bereiding

  1. Zet een steelpan op een middelhoog vuur en stop hier het water, de azijn en de suiker in. Kook dit in zijn geheel op. Dit wordt je zoetzure saus.
  2. Snij vervolgens de witte kool fijn en giet hier de zoetzuresaus overheen.
  3. Snij nu de winterpeen in reepjes en voeg dit toe aan de witte kool. Laat dit in zijn geheel afkoelen.
  4. Giet hier yoghurt aan toe en zet dit weg in de koelkast.
  5. Maak nu met 100 ml bbq saus en rum, naar eigen smaak, de saus. Laat dit samen even inkoken tot het een mooi geheel is.
  6. Pak een grill pan en grill hier de buikspek langzaam in tot deze mooi goudbruin en krokant is. Voeg hier zout en peper aan toen, naar eigen smaak.
  7. Snij de buikspek doormidden en serveer met de winterpeen en wittekool uit de koelkast en de bbq rum saus.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie