Bereidingstijd: 50-60 minuten / 0-2 personen

Ribeye met aardappels uit de oven, gemarineerde bloemkool en jus de veau met rum

Dirk

Ingrediënten

  • 360 gram ribeye
  • 150 gram charlotte aardappel
  • 150 gram bloemkool
  • 25 ml olie 
  • ¼  Theelepel met kerriepoeder
  • 100 ml jus 
  • 10 ml Dutch head rum

 Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de aardappels in vieren en besprenkel deze met olijfolie en zout. Zet deze voor ongeveer 20 minuten in de oven tot dat deze een mooie goudbruine kleur hebben.
  3. Snij ondertussen de bloemkool in stukjes en besprenkel ook deze met olijfolie en zout.
  4. Maak nu de kerry olie door olijfolie en kerrypoeder samen te voegen en te roeren tot 1 geheel.
  5. Giet de kerryolie over de bloemkool en et deze vervolgens in de oven voor 15 minuten.
  6. Giet hier, nadat ze in de oven zijn geweest, de kerry olie overheen.
  7. Bak nu je ribeye aan alle kanten kort tot deze mooi bruin is. Zet deze hierna nog 8 minuten in de oven.
  8. Maak vervolgens je jus en voeg hier de rum aan toe, mag naar eigen smaak.
  9. Haal je ribeye uit de oven en laat deze 10 minuten rusten.
  10. Leg na het rusten je aardappels en bloemkool samen met de ribeye op een bord en giet hier de jus overheen.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie