Wereld tapas dag: 6x tapas anders!

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Het is wereld tapas dag! 

"Tapa" is een aanduiding voor een Spaans apertitief-hapje. Vanuit traditie wordt in Spanje de tapa geserveerd bij een alcoholhoudend drankje. Soms krijg je in Spanje zelfs automatisch tapas gratis als je op het terras bijvoorbeeld een biertje bestelt. 
Zoals we in Nederland een avondje tapas eten, is het in Spanje helemaal niet gewoonlijk. Daar nuttig je een of twee tapas om de eetlust op te wekken. 
Dat neemt niet weg dat wij het liefst de hele tafel vol zetten met deze heerlijke kleine Spaanse hapjes en de hele avond door snoepen. 
De klassieke Serranoham, Manchegokaas, tortilla, patatas bravas of garnalen in knoflook olie zijn natuurlijk heerlijk. Maar wij geven je de Home Made Chefs kijk op tapas en doen het net even anders met onze 6 lekkerste tapas gerechtjes. 

Eet smakelijk! 

6x TAPAS-ANDERS: 

1. Mini-flammkuchen met geitenkaas en wortel. 

Lekker, vegetarisch, en zó gezellig op tafel. Deze mini-flammkuchen zijn binnen no-time op, dat weten we zeker! Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

2. Mini-bruschetta met tomaat, knoflook en basilicum. 

Een beetje Italiaanse invloed op de tapas tafel. Deze bruschetta’s vallen altijd in de smaak en zijn super makkelijk en snel te maken. Wat wil je nog meer? Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

3. Oude kaas kroketjes met truffeldip. 

Trek hiervoor wat tijd uit. Je vulling moet namelijk minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Maar ze zijn echt de moeite waard, deze kroketjes. Neem dat maar van ons aan! Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

4. Indische makreelpasteitjes. 

Heerlijk knapperig met een vulling van spicy makreel. En als kers op de taart maak je ook nog eens je eigen snelle chilisaus om in te dippen. Een knipoog naar de echte Spaanse empanada’s. Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

5. Crispy Spareribs met Griekse saus. 

Zo lekker en een keer echt wat anders, deze krokante spareribs! Snijd de spareribs los en ieder ribbetje wordt gecoat met een heerlijk korstje van panko. Lekker knapperig! Maak er een Griekse saus bij en je hebt een top tapas gerechtje, maar dan anders! Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

6. Vijgen-roomkaaspasteitjes met honing. 

Ja, nog een keer pasteitjes. Maar deze konden we echt niet laten ontbreken in het tapas-anders lijstje. Ook voor dit recept moet je wat tijd uittrekken, het deeg kneden en rusten duurt namelijk 2,5 uur. Dus begin ruim op tijd! Je vult de pasteitjes met verse vijgen, roomkaas, verse kruiden en honing. Heerlijk! Klik op de foto om naar het recept te gaan.  

 
Meer lekkere snack-recepten? Klik hier! 

 

Samenwerkingen: 
Bowls & Dishes 
Saskia Lelieveld 

 

Deze recepten komen uit de volgende boeken: 

Pizza & Flammkuchen
Vega Lekker
Zoals alleen oma dat kan
Wokking Lekker
Airfryer

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.