Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Crispy ribs met Griekse saus

crispy spareribs

Ingrediënten voor de crispy ribs met Griekse saus

Griekse saus

  • Halve bos koriander
  • Halve komkommer
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 200 gram Griekse yoghurt

Crispy ribs

  • 1 gare sparerib
  • 200 gram tempurameel
  • 2 eieren
  • 150 gram panko
  • Olie om te frituren

Extra nodig:
Wok
Keukenpapier

Bereiden:

Saus

  1. Pluk en hak de koriander fijn.
  2. Rasp de komkommer en meng met de koriander en de komijnpoeder. Roer vervolgens door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

Crispy ribs

  1. Snijd de afgekoelde sparerib, met wat aanhangende saus, in stukjes van 1 botje met vlees. Snijd een hoekje uit het vlees uit zodat je stukje bot vrij hebt om beet te houden.
  2. Klop de eieren los. Wentel de ribs door het tempurameel, vervolgens door het ei en dan door de panko.
  3. Verhit olie in de wok tot circa 180°C graden. Bak de ribben in circa 4 minuten goudbruin en krokant.Laat uitlekken op keukenpapier.

 

Serveer de crispy ribs als snack of met witte rijst. Ook ideaal als onderdeel van een rijsttafel.

 

Uit het boek: Wokking lekker

Samenwerkingen:
Bowls and dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie