Super lekker als knapperig hapje bij de borrel. Je hebt vast wel eens suikernootjes gegeten. Wist je dat deze ontzettend makkelijk zelf te maken zijn? Wij laten je zien hoe. Wij gebruiken walnoten, maar uiteraard kun je iedere noot gebruiken die je zelf lekker vindt. Als je ze één keer zelf hebt gemaakt, wil je niet meer anders!
Serveer ze later met een snuf zeezout en je hebt een geweldige combinatie van zoet en zout!
Ingrediënten voor Zelf maken: suikernootjes uit de wok!
Benodigdheden
Wok, bakpapier
Bereiding
- Meng de walnoten, suiker en boter in de wok en verwarm op middelhoog vuur.
- Blijf roeren tot de suiker gaat karamelliseren, roer goed door en zorg dat de karamel niet gaat aanbranden.
- Verdeel de suikernootjes op bakpapier en laat afkoelen.
- Serveer de suikernootjes met een beetje grofzeezout of een beetje cajunkruiden.
Tip: Je kunt de wok goed schoonkrijgen door gewoon wat water erin te koken.
Dit recept komt uit het boek: Wokking Lekker.
Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls & Dishes