Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 2-4 personen

Wokking lekkere appeltaartjes

Danny

Snel en overheerlijk, dat is het concept voor dit verrukkelijke toetje. Doordat alles samen wordt gewokt is dit een wokking lekker recept. De zoete structuur en het schelpvormige deeg is maakt dit dessert perfect voor iedere gelegenheid.

Wok appeltaartjes

Ingrediënten voor de appeltaart wok:

  • 75 gram gele rozijnen
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Zonnebloemolie
  • 3 stevige appels zoals Jonagold, Goudreinet of Elstar
  • 50 gram roomboter
  • 80 gram geroosterde walnoten 
  • 4 bladerdeegschelpen
  • Slagroom
  • Vanille ijs 

Extra nodig
Wok, kookpan

 

Bereiden:

  1. Wel de rozijnen circa 10 minuten in lauw water. 
  2. Meng vervolgens de suiker met de kaneel.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijdt de appel partjes. 
  4. Verhit een scheutje olie in de wok. Wok de appels circa 4 minuten tot deze mooi goudbruin zijn.
  5. Bestrooi met suiker, verlaag het vuur en karamelliseer goudbruin. 
  6. Voeg de boter, noten en krenten toe, wok kort mee tot de noten mooi glanzen.
  7. Verdeel de appels in suikerschelpen en laat ze afkoelen.

Je kunt de taartjes laten afkoelen of direct lekker warm opeten.

Tip: Serveer de appeltaart wok met slagroom of vanille ijs.

 

Het recept van de appeltaart wok komt uit het boek: Wokking Lekker

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Ben je gek op bakken? Neem dan eens een kijkje op onze zoet en gebakken pagina! 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest