Ingrediënten voor Yaki udon! Spicy udon noedels met rode ui en taugé
Benodigdheden
- Peper en grof zeezout
- Olijfolie
- Wok
Bereiding
- Meng de sojasaus, de tamarinde en de palmsuiker tot een sausje.
- Snijd de lente-ui schuin in halve ringen, snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Pel de rode ui en de knoflook en snijd deze in halve ringen.
- Kook de udon noedels tot ze zacht zijn.
- Bak in de chiliolie de knoflook, de ui en de peper kort aan. Voeg de lente-ui en taugé toe en bak deze 3 minuten mee.
- Voeg de noedels toe en roerbak het geheel op hoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg nu de saus toe, bak deze nog een minuutje mee en zet het vuur uit breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Verdeel de noedels over de borden en top naar wens af met de koriander en knijp er een limoenpartje over uit.
Udon cravings? Deze udonnoedels met gamba's en spicy olie moet je proberen