Yaki udon! Spicy udon noedels met rode ui en taugé

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Een pittig recept met udon noedels is altijd een goed idee!
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Yaki udon! Spicy udon noedels met rode ui en taugé

voorgekookte udon noedels
rode ui
bosje lente-ui
taugé
rode peper
knoflook
sojasaus
tamarindepasta
palmsuiker (of bruine suiker)
chiliolie
limoen
Optioneel koriander naar wens

Benodigdheden

  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie
  • Wok

Bereiding

  1. Meng de sojasaus, de tamarinde en de palmsuiker tot een sausje.
  2. Snijd de lente-ui schuin in halve ringen, snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Pel de rode ui en de knoflook en snijd deze in halve ringen.
  3. Kook de udon noedels tot ze zacht zijn.
  4. Bak in de chiliolie de knoflook, de ui en de peper kort aan. Voeg de lente-ui en taugé toe en bak deze 3 minuten mee.
  5. Voeg de noedels toe en roerbak het geheel op hoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg nu de saus toe, bak deze nog een minuutje mee en zet het vuur uit breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de noedels over de borden en top naar wens af met de koriander en knijp er een limoenpartje over uit.

Udon cravings? Deze udonnoedels met gamba's en spicy olie moet je proberen

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen