Rijstpapieren wolkjes met romige zonnebloempitten-'tonijn'salade

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

"Als je rijstpapier in een laagje olie frituurt, ontstaan er lichte en luchtige wolkjes die je kunt gebruiken als eenvoudige, zelfgemaakte glutenvrije hapjes. Die van ons dienen we op met een romige, krokante spread van zonnebloempitten die qua textuur en vetgehalte lijkt op tonijnsalade". - David Frankiel & Luise Vindahl

184-185 Rijstpapieren wolkjes met romige zonnebloempitten-'tonijn'-salade.jpg

Ingrediënten voor Rijstpapieren wolkjes met romige zonnebloempitten-'tonijn'salade

zonnebloempitten (20 min - tot 12 uur in water geweekt)
sesamzaad
kokosschaafsel
vegan (of gewone) mayonaise
biologische limoen, rasp en sap
grote bos koriander, grof gesneden
rode ui, gesnipperd
rode chilipeper, fijngesneden
appel, in kleine blokjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
plantaardige olie of arachideolie, om in te frituren
velletjes rijstpapier

Benodigdheden

Keukenmachine, kookpannetje voor frituren

Bereiding

  1. Spoel de geweekte zonnebloempitten af en laat ze uitlekken. Doe ze met de andere ingrediënten voor de ‘tonijn’-salade, behalve de appel, in de keukenmachine en druk op de pulseknop tot de spread een grove textuur heeft. Proef en breng op smaak. Schep de blokjes appel erdoor en zet tot gebruik in de koelkast.
  2. Maak de rijstpapieren wolkjes: verhit 1-2 centimeter olie in een pannetje op matig- hoog vuur. Breek een velletje rijstpapier in grofweg 4 stukken en laat ze in de hete olie vallen. Ze trekken meteen samen. Keer ze met een tang om in de olie en haal ze er na een paar seconden uit. Laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord terwijl je de rest frituurt.
  3. Dien op: leg de rijstpapieren wolkjes op een grote platte schaal en geef de zonnebloempitten-‘tonijn’-salade er apart bij zodat iedereen zijn eigen hapje kan maken door een lepeltje ‘tonijn’-salade op een stukje rijstpapier te scheppen.

Tip1: je kunt de spread een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het rijstpapier is het knapperigst op de dag zelf.
Tip2: je kunt de spread gebruiken in sandwiches of wraps, op geroosterd brood of met kaas in een tosti.

Recepten voor haastige doordeweekse maaltijden: Quick en recepten voor speciale momenten: Slow. The Green Kitchen Quick + Slow is je nieuwe favoriete kookboek. Bomvol de allerlekkerste vegetarische recepten van David Frenkiel & Luise Vindahl. Check ook de yoghurt-haverplatbrood met tomaat en salsa verde en deze broccoli-kaastaart.

3D quick and slow.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen