Passievruchtencake HMC Saakje

Bereidingstijd: 1 uur+
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Zo'n makkelijk cake recept zie je zelden. Je hoeft niet de boter op te kloppen en geen luchtig mengsel van de eieren te maken. Als als je dan toch al die zakjes passievruchtencurd hebt geprept in de vriezer, dan pluk je er eentje uit voor deze cake die eigenlijk inmiddels wel een taart genoemd kan worden.
passievruchtencake Saakje HMC

Ingrediënten voor Passievruchtencake HMC Saakje

Ingrediënten beslag
boter
suiker
eieren
bloem
bakpoeder
Ingrediënten vulling
recept voor passievruchtencurd
boter (kampertemperatuur)
slagroom (kamertemperatuur)
poedersuiker

Bereiding

Voorbereiden

Saakje heeft een eigen ontworpen bakblik. Vet deze in met bakspray. Heb je dit bakblik niet? Dan kun je ook aan de slag met een springvorm of cakepan van 22-24 cm doorsnee. Zet de oven aan en plaats het rooster net onder het minder van de oven.

Het beslag

  1. Smelt de boter en haal deze van het vuur.
  2. Doe de suiker en de eieren in een beslagkom en mix dit kort. Het hoeft geen luchtig mengsel te worden.
  3. Giet de gesmolten boter bij het ei-suiker-mengsel en meng dit door elkaar.
  4. Voeg dan de bloem en bakpoeder toe en mix dit kort, maar goed door elkaar, zodat je geen klontjes meer hebt. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 50-55 minuten gaart.
  5. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Zit er nog beslag aan de prikker dan bak je de cake wat langer.

Passievruchtencurd

  1. Tijdens het bakken maak je de passievruchtencurd. Gebruik hiervoor de passievruchten uit de vriezer want dat werkt heel handig en snel. Het recept vind je hier. Laat de curd afkoelen.

Cake storten

  1. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm.
  2. Zodra je het blik kan aanraken kun je de cake storten. Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster anders smelt je vulling er tussen uit.
  3. Snijd de cake horizontaal doormidden. Dit kan wel als de cake nog een beetje warm is. Besmeer beide helften met een laagje passievruchtencurd.

Botercrème

  1. Voeg de boter (op kamertemperatuur) en slagroom in een kom en mix dit luchtig. Doe dan de poedersuiker erbij en mix het 10 minuten zodat je een luchtige botercrème hebt die lichtgeel van kleur is.
  2. Schep er 3 eetlepels lemoncurd bij en mix het nog kort door, zodat het goed gemengd is. Schep de crème in een spuitzak met rond spuitmondje.

De taart afmaken

  1. Leg de onderste helft op een plank. Spuit hierop de grootste gedeelte an de botercrème en strijk het glad.
  2. Leg dan de bovenste cake-helft erop. Druk voorzichtig aan en spuit kleine dopjes crème op de bolletjes. Wil je zeker weten dat je genoeg crème hebt voor de dopjes? Verander dan de volgorde van opspuiten en maak eerst de dopjes bovenop. Dan kun je de rest gebruiken voor tussen de cake.
  3. Laat de cake tenminste een half uurtje in de koelkast opstijven. Snijd er punten van en bouw een mooie taart.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen