Saakje's passievruchtencurd - vulling voor tartelettes

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Mijn favoriete vulling voor tartelettes, of ook heerlijk op een cheesecake, deze friszure passievruchtencurd.
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Saakje's passievruchtencurd - vulling voor tartelettes

passievrucht (uit de vriezer)
boter
suiker
eidooiers
maïzena

Bereiding

  1. Verwarm in een steelpan de passievruchten met de boter en de suiker. Klop in een kom de eidooiers met de maizena los. Giet eerst een klein beetje van het warme mengsel bij de eidooiers, roer dit goed door. Hierdoor voorkom je dat het geheel gaat stollen. Voeg dan in gedeeltes de rest van vloeistof door de dooiers. 
  2. Giet alles terug in de pan en verwarm het geheel tot het dikker wordt en ongeveer vla-dikte heeft. 
  3. Bewaar de curd in een schone jampot of gewoon in het pannetje als je het dezelfde dag nog gaat gebruiken. Dek het wel af met huishoudfolie, anders krijg je een vel. 
  4. Vul de tartelettes vlak voor serveren met de curd, dan blijven ze lekker knapperig. Maak het af met een toef slagroom.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen