Als we het over fusion food hebben, dan is dit een uitermate goed voorbeeld. De vermenging van de westerse en oosterse keuken kan bijna niet duidelijker. Het idee van een pizza uit, natuurlijk, Italië en het gebruik van naan, sriracha en koriander uit Azië. Een makkelijk recept om te maken en eens heel wat anders. Als je het gebruik van sriracha nihil houdt en de rode peper achterwege laat is het ook een erg leuk gerecht om samen met kids te maken. Wij beleggen 'm met komkommer, paprika en zoetzure rode ui en wortel, maar eigenlijk kun je de smaakpapillen van jezelf hierbij makkelijk achterna lopen. Denk aan gewokte aubergine of misschien zelfs paksoi.
Laat je niet afschrikken door de zoetzure wortel en rode ui. Deze maak je de avond of misschien zelfs een week van te voren binnen een handomdraai klaar. Het enige wat je nodig hebt is een Mason Jar, witte wijnazijn, suiker en water. Wat zeg ik? Een kind kan de was doen. Het ziet er tof uit in je keuken en gaat ongeveer 3 maanden mee, dus kun je een hoop andere toffe gerechten maken zoals deze geroosterde bloemkooltaco's met avocadosaus of deze gestoomde buns met zoetzure ui en kip.
Ingrediënten voor Fusion naanpizza's
Benodigdheden
- 2 el water
- Oven
- Ovenrooster
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- De rode ui en wortel kun je het beste een dag van te voren maken. Zie de link in de ingrediënten voor de bereiding.
- Meng de Griekse yoghurt, sriracha en tomatensaus met 1 á 2 eetlepels water.
- Besprenkel de naan licht met water en leg ze voor 4-5 minuten op een ovenrooster in de oven.
- Smeer de 4 naanborden in met de sriracha-yoghurtsaus en beleg met de zoetzure rode ui en yoghurt, plakjes komkommer, bosui ringetjes en julienne gesneden rode paprika.
- Ris de koriander van de stengeltjes, beleg hier de naanpizza mee en serveer.
- Optioneel: beleg met ringen rode peper als je van extra pittig houdt.