Ingrediënten voor Mexicaanse taquitos met avocadocrème en salsa
Benodigdheden
- 100 ml water
- Peper en zout
- Oven met bakplaat en bakpapier
- Noivs blender
- Koekenpan
- Kwastje
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en bak het gehakt bruin. Voeg de kruidenmix toe en 50 ml water. Roer en laat de kruiden even intrekken.
- Smeer de wraps in met een klein beetje olijfolie, zodat ze extra knapperig worden in de oven. Beleg in een strook in het midden met het gehaktmengsel en de geraspte kaas. Rol op en leg met de opening naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif voor 5-8 minuten de oven in. Keer ze om en bak nog eens 5 minuten tot de kaas gesmolten is en de tortilla’s knapperig zijn.
- Meng de komkommer, tomaat, rode ui en de helft van de koriander met de rasp en sap van 1 limoen tot een salsa. Schep het vruchtvlees van een avocado in de blender samen met de mayonaise, 50 ml water en de rest van de limoenrasp, -sap en koriander tot een gladde saus.
- Serveer de taquitos met de avocadocreme en salsa.
print recept