Ingrediënten voor Linzenballetjes met gele currysoep
Benodigdheden
- Olijfolie
- Peper en grof zeezout
- Soeppan
- Staafmixer
- Bakpan
Bereiding
Gele currysoep
- Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
- Fruit in de soeppan de ui en de knoflook aan in een scheut olijfolie, voeg de currypasta toe, de geraspte wortel en laat dit 1 minuut bakken.
- Voeg daarna de groentebouillon toe en kook het geheel met de deksel op de pan gaar in 20 minuten.
- Voeg als de wortel zacht is de kokosroom toe en pureer het geheel tot een gladde soep.
Linzenballetjes
- Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Giet de rode linzen uit blik af.
- Voeg voor de balletjes alle ingrediënten toe aan een kom en kneed met de hand tot een samenhangend deeg en vorm hiervan balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede.
- Bak deze in 5 minuten gaar en krokant in een bakpan met een flinke scheut olie.
- Serveer de soep met de gebakken linzenballetjes en garneer af met de grof gehakte groene kruiden.
Gek op linzen? Deze kokos linzen currysoep is ook zeker het proberen waard.