Linzenballetjes met gele currysoep

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Een lekker vegetarisch recept.
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ingrediënten voor Linzenballetjes met gele currysoep

Ingrediënten linzenballetjes
rode linzen uit blik
bloem
eieren
ui
knoflook
havermout
tomatenpuree
gerookte paprikapoeder
gedroogde tijm
Cayennepeper naar wens
Ingrediënten gele-currysoep
gele curry pasta
ui
knoflook
wortelrasp
groentebouillon
kokosroom
Groene kruiden (bv koriander of kervel)

Benodigdheden

Bereiding

Gele currysoep

  1. Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
  2. Fruit in de soeppan de ui en de knoflook aan in een scheut olijfolie, voeg de currypasta toe, de geraspte wortel en laat dit 1 minuut bakken.
  3. Voeg daarna de groentebouillon toe en kook het geheel met de deksel op de pan gaar in 20 minuten.
  4. Voeg als de wortel zacht is de kokosroom toe en pureer het geheel tot een gladde soep.

Linzenballetjes

  1. Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook. Giet de rode linzen uit blik af.
  2. Voeg voor de balletjes alle ingrediënten toe aan een kom en kneed met de hand tot een samenhangend deeg en vorm hiervan balletjes van ongeveer 4 cm doorsnede.
  3. Bak deze in 5 minuten gaar en krokant in een bakpan met een flinke scheut olie.
  4. Serveer de soep met de gebakken linzenballetjes en garneer af met de grof gehakte groene kruiden.

Gek op linzen? Deze kokos linzen currysoep is ook zeker het proberen waard.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen