It's taco time! Deze vegetarische - of zelf veganistische, als je vegan mayo gebruikt - taco's zijn to die for. Dit soort gerechten bewijzen keer op keer dat vlees soms een onnodige speler is in het avondeten. Taco's zijn people pleasures, want iedereen wordt er hi-ha-happy van. Ze zijn super smaakvol, mega makkelijk te maken en kunt ze naar ieders smaakvoorkeur aanpassen. De avocadosaus maakt het gerecht lekker fris en zuur, dus vergeet deze niet te maken. Taco Tuesday of niet, deze taco's zijn altijd een goed idee!
Ingrediënten voor Geroosterde bloemkool taco's met koriander avocadosaus
Bereiding
- Bereid (als mogelijk) de zoetzure rode ui de avond van te voren. Hoe precies, dat lees je via de link in bij de ingrediënten.
- Verwarm de oven voor op 230 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de bloemkool in roosjes, de tomaat in blokjes, 1\2 avocado in plakjes en de hak de koriander fijn.
- Doe in een grote kom de bloemkoolroosjes en voeg de tacokruiden, komijnzaad, gerookte paprikapoeder en flink wat zout en peper hieraan toe. Schud de inhoud van de kom goed door elkaar, zodat ieder roosje goed gekruid is.
- Verdeel de gekruide bloemkoolroosjes uit over de bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten. Draai ze halverweg een keer om.
- Voeg ondertussen de anderhalve overgebleven avocado toe aan een hoge maatbeker met de mayonaise, water, sap van 1 limoen en de helft van de gehakte koriander. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
- Bereid de maïstortilla's volgens de verpakking en vul ze daarna met de bloemkool, tomaat, avocado, zoetzure rode ui en top af met koriander en avocadosaus.