Gepaneerde bloemkoolsteaks met een citroen-gembersaus

Bereidingstijd: Minder dan 40 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Bloemkoolsteaks kun je grillen, roosteren of bakken – en dat is allemaal even lekker. Maar niets kan tippen aan een gepaneerde, gefrituurde bloemkoolsteak, geserveerd met een citroen-gembersaus. Geef er gestoomde groenten en jasmijnrijst bij voor een heerlijke, voedzame maaltijd. - Ching-He Huang

Fotografie: Tamin Jones

Ingrediënten voor Gepaneerde bloemkoolsteaks met een citroen-gembersaus

bloemkoolsteaks (snijd voorzichtig 2 plakken van ca. 2 cm van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool; houd de steeltjes en roosjes intact)
bloem
aquafaba
paneermeel
bosui, schoongemaakt en fijngehakt
koolzaadolie, voor het frituren
zeezout en versgemalen zwarte peper
shichimi togarshi, voor de garnering
maizena
koolzaadolie
versgeraspte gember
sap van 2 citroenen
golden syrup of keukenstroop
Chinese vijfkruidenpoeder
groentebouillon
tamari of zoutarme lichte sojasaus
fijngehakte bieslook

Bereiding

  1. Breng de bloemkoolsteaks op smaak met zout en peper.
  2. Doe de bloem, aquafaba en het paneermeel in drie aparte schaaltjes. Meng de bosui met de aquafaba.
  3. Haal de bloemkoolsteaks eerst door de bloem, dan door de aquafaba (probeer zoveel mogelijk van de bosui ‘op te vangen’) en tot slot door het paneermeel.
  4. Verhit een ondiepe pan op middelhoog vuur en voeg een laagje koolzaadolie toe van circa 5 millimeter. Verhit de olie tot 160 °C (gebruik een keukenthermometer). Voeg de bloemkoolsteaks toe en bak ze 2 minuten aan elke kant, tot het paneermeel goudbruin en de bloemkool gaar is maar nog wel
  5. een bite heeft. Haal de pan van het vuur en houd de bloemkoolsteaks warm in de oven op lage temperatuur.
  6. Voor de saus: meng in een kleine kom de maizena met 2 eetlepels koud water tot een papje. Zet tot gebruik opzij.
  7. Verhit een wok op middelhoog vuur tot hij begint te roken en schenk de koolzaadolie erin. Voeg zodra de olie heet is de gember toe en roerbak een paar seconden. Voeg dan het citroensap, de golden syrup, het vijfkruidenpoeder, de groentebouillon en tamari of lichte sojasaus toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer dan het maizenapapje erdoor om de saus iets dikker te maken. Voeg tot slot de gehakte bieslook toe en meng goed.
  8. Haal de bloemkoolsteaks uit de oven. Bestrooi ze met shichimi togarashi en leg ze op twee borden. Voeg wat jasmijnrijst en gestoomde groenten naar keuze toe
  9. en sprenkel de citroen-gembersaus erover. Serveer meteen.

Dit fantastische plantaardige recept komt uit het boek Asian Green van Ching-He Huang waarin ze haar 100 favoriete vegan recepten uit de Aziatische keuken deelt.
Fan? Check ook het recept voor de hotdogs in Aziatische stijl en de Dan Dan Noedels
Asian Green 3d DEF.jpg

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen