Ching-He Huang, schrijver van het kookboek Asian Green, verzamelt over het hele Aziatische continent de lekkerste plantaardige gerechten die je kunt vinden in zijn kookboek. De gerechten zijn snel te maken en zijn geschikt voor elke dag. In het kookboek staan ontbijtjes, wok gerechten, party food en desserts.
Ingrediënten voor Dandan-noedels
Benodigdheden
Bereiding
- Breng een grote pan met water op hoog vuur aan de kook. Voeg de noedels toe en roer ze even door. Kook de noedels in ca. 4 minuten beetgaar.
- Giet de noedels af en spoel ze onder koud stromend water. Schud het overtollige water eruit en doe ze in een kom.
- Schenk de geroosterde-sesamolie over de noedels en schep ze goed om. Zet de noedels even opzij.
- Verhit een wok op hoog vuur tot het begint te roken en schenk hier de koolzaadolie in. Voeg als de olie heet is de knoflook, gember en chilipepers toe en roerbak het voor 30 seconden.
- Voeg het sojagehakt toe en bak het in 2-3 minuten bruin.
- Voeg de rijstwijn of sherry, donkere sojasaus, zwarte rijstazijn, tamari of lichte sojasaus, tahin en gemalen peperkorrels toe. Roer alles net zo lang tot het sojagehakt een beetje krokant begint te worden.
- Voeg de maïskorrels toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit voor een minuut sudderen. Breng het mengsel op smaak met gemalen witte peper en haal van het vuur.
Chilitopping
- Meng voor de chilitopping de chiliolie, geroosterde-sesamolie, tamari of lichte sojasaus, gemalen peperkorrels en chilipeper in een kleine kom.
Serveren
- Verdeel de noedels over zes diepe soepkommen en schep er flink wat van het soja-maïsmengsel over.
- Schenk de hete bouillon over de kommen en besprenkel alles met de chilitopping.
- Voeg tot slot de bosui en koriander over de soepkommen en serveer meteen.
Benieuwd naar meer recepten uit het boek Asian Green? Bestel het boek hier.