Dandan-noedels

Bereidingstijd: Minder dan 30 minuten
Een gekruide klassieker uit de Sichuanese keuken.
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Ching-He Huang, schrijver van het kookboek Asian Green, verzamelt over het hele Aziatische continent de lekkerste plantaardige gerechten die je kunt vinden in zijn kookboek. De gerechten zijn snel te maken en zijn geschikt voor elke dag. In het kookboek staan ontbijtjes, wok gerechten, party food en desserts.
dandan noedels Asian Green HMC

Ingrediënten voor Dandan-noedels

dikke tarwenoedels (of platte Japanse udonnoedels)
geroosterde-sesamolie
koolzaadolie
knoflook, fijngehakt
verse gember, geraspt
rode chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt
gedroogde sojastukjes (fijn)
shaoxing (rijstwijn) of droge sherry
donkere sojasaus
chinkiang (zwarte rijstazijn)
tamari of zoutarme lichte sojasaus
tahin
gemalen sichuanpeperkorrels
maïs uit blik, uitgelekt
Versgemalen witte peper, naar smaak
Ingrediënten chilitopping
chiliolie
geroosterde-sesamolie
tamari of zoutarme lichte sojasaus
gemalen sichuanpeperkorrels
fijngehakte rode chilipeper (zonder zaadjes)
Ingrediënten serveren
hete groentebouillon
fijngehakte bosui
verse koriander, fijngehakt

Bereiding

  1. Breng een grote pan met water op hoog vuur aan de kook. Voeg de noedels toe en roer ze even door. Kook de noedels in ca. 4 minuten beetgaar.
  2. Giet de noedels af en spoel ze onder koud stromend water. Schud het overtollige water eruit en doe ze in een kom.
  3. Schenk de geroosterde-sesamolie over de noedels en schep ze goed om. Zet de noedels even opzij.
  4. Verhit een wok op hoog vuur tot het begint te roken en schenk hier de koolzaadolie in. Voeg als de olie heet is de knoflook, gember en chilipepers toe en roerbak het voor 30 seconden.
  5. Voeg het sojagehakt toe en bak het in 2-3 minuten bruin.
  6. Voeg de rijstwijn of sherry, donkere sojasaus, zwarte rijstazijn, tamari of lichte sojasaus, tahin en gemalen peperkorrels toe. Roer alles net zo lang tot het sojagehakt een beetje krokant begint te worden.
  7. Voeg de maïskorrels toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit voor een minuut sudderen. Breng het mengsel op smaak met gemalen witte peper en haal van het vuur.

Chilitopping

  1. Meng voor de chilitopping de chiliolie, geroosterde-sesamolie, tamari of lichte sojasaus, gemalen peperkorrels en chilipeper in een kleine kom.

Serveren

  1. Verdeel de noedels over zes diepe soepkommen en schep er flink wat van het soja-maïsmengsel over.
  2. Schenk de hete bouillon over de kommen en besprenkel alles met de chilitopping.
  3. Voeg tot slot de bosui en koriander over de soepkommen en serveer meteen.

Benieuwd naar meer recepten uit het boek Asian Green? Bestel het boek hier.

Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen