Eenpans orzo met rode pesto, geroosterde paprika, olijven en krokante prosciutto

Bereidingstijd: Minder dan 20 minuten
Ontvang meer recepten

Ontvang meer recepten als deze in mijn mail

Orzo is zoiets wat altijd in je keukenkast moet hebben staan. Of naja, je moet niks, maar het is verdomde handig. In een moment van "wat kan ik koken, zonder dat ik naar de super hoef óf veel tijd kwijt ben", is het een ware redder in nood. Ingrediënten als olijven, pesto en gegrilde paprika heb je misschien spontaan nog achterin je koelkast of voorraadkast staan, maar over het algemeen kun je met orzo alle kanten op. Cherrytomaatjes, artisjokharten, aubergine, broccoli, courgette, champignons, asperges en ga zo maar door. Er is altijd een weg naar een goede maaltijd. Vooral als je ergens een blok Parmezaan bij de hand hebt, maarja, dat is weer een heel ander verhaal.

Is orzo ook jouw nieuwe go-to? Dan moet je écht deze orzo met garnalen, tomaten en gemarineerde feta van Ottolenghi proberen, of misschien deze lente variant met citroen, dille en geitenkaas? En deze klassieker met tomaten en burrata kan eigenlijk niet uitblijven. In ieder geval, genoeg om uit te proberen en je orzo skills onder de knie te krijgen. Vanaf nu voor altijd een grote voorraadpot met orzo in je keuken!

Dit recept komt overigens van onze queen of easy dishes: Elise. Het zit 'm in al in de naam 'Easy Culi', maar zij laat zien dat goed én lekker koken écht niet moeilijk hoeft te zijn of lang hoeft te duren. Met deze orzo met rode pesto, gegrilde paprika en olijven komt ze overigens meteen met het levende bewijs.

 

IMG_3560.jpg

Ingrediënten voor Eenpans orzo met rode pesto, geroosterde paprika, olijven en krokante prosciutto

rode ui, gesnipperd
orzo
groentebouillon
rode pesto
Parmezaanse kaas
gegrilde rode paprika
kalamata olijven, zonder pit, in ringen
basilicum, fijngesneden
prosciutto
olijfolie
klontje boter
Versgemalen peper

Benodigdheden

Bakplaatje, bakpapier, oven, koekenpan, rasp

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Verhit zowel een klontje boter al een scheutje olie in de koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 min. mee. Schenk nu de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 10 minuten koken. Zorg dat je af en toe in de pan roert.
  2. Leg ondertussen de plakken prosciutto op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor ca. 10 minuten in de oven tot ze knapperig zijn (houdt dit goed in de gaten, iedere oven is anders en verbranden zou zonde zijn).
  3. Meng de pesto en Parmezaanse kaas door de orzo, vervolgd door de gegrilde paprika, olijven en 1/2 van de basilicum. Breng op smaak met wat versgemalen peper, verdeel over de borden en garneer met extra Parmezaanse kaas, basilicum en de knapperige prosciutto.
Stuur ons je reactie

Stuur ons je reactie

Bewaar dit recept in mijn email

Wekelijkse inspiratie

Mis nooit meer een recept

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden. | Cookies aanpassen