Ingrediënten voor Eenpans tomaten orzo met burrata
Benodigdheden
bakplaat, bakpapier, keukenmachine of blender, hapjespan, rasp,
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180℃. Verspreid de tomaatjes samen met de sjalotten, knoflook en takje tijm over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met grof zeezout en versgemalen peper. Rooster het geheel in de oven voor 15 tot 20 minuten. Haal de takjes tijm van de bakplaat, doe de rest in de blender of keukenmachine en pureer tot saus (mocht je geen keukenmachine of blender hebben, doe dit dan met een staafmixer).
- Verwarm in een hapjespan een laagje olijfolie en bak kort de orzo aan. Voeg gepureerde tomaten toe aan de pan samen met de bouillon. Blijf goed roeren tot de korrels al het vocht heeft opgenomen en de korrels gaar zijn. Is dit nog niet het geval, voeg dan steeds een klein beetje water toe aan de pan tot de korrels zacht zijn. Voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en breng op smaak met de chilivlokken, peper, zout en de helft van de basilicum, fijngesneden.
- Verdeel de orzo over de borden. Leg op ieder bord een kleine bol burrata. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie, grof zeezout, een paar blaadjes basilicum en eventueel nog wat chilivlokken. Dien gelijk op.
Tip! De orzo kun je van te voren maken. Volg de stappen tot en met het toevoegen van de bouillon. Zo hoef je op het laatst alleen nog de parmezaanse kaas toe te voegen en eventueel te kruiden.